Bakelants jubelt om nóg sterkere omkadering Van der Poel: 'De ploeg behoudt de kopstukken' Wielrennen
Wielrennen

Bakelants jubelt om nóg sterkere omkadering Van der Poel: 'De ploeg behoudt de kopstukken'

Bakelants jubelt om nóg sterkere omkadering Van der Poel: 'De ploeg behoudt de kopstukken'

Jan Bakelants is erg onder de indruk van de ploeg die Alpecin-Deceuninck voor 2024 op papier heeft staan. Volgens de oud-renner heeft Mathieu van der Poel een nóg sterkere omkadering, met natuurlijk Jasper Philipsen als mede-kopman.

In gesprek met HLN vertelt Bakelants dat hij het transferbeleid van Christop en Philip Roodhooft knap vindt. Zo nam de ploeg afscheid van onder meer Dries De Bondt (AG2R), Alexander Krieger (Tudor), Jakub Mareczko (Team Corratec-Selle Italia), Stefano Oldani (Cofidis) en Lionel Taminiaux (Lotto-Dstny), maar haalde het met Lars Boven, Stan Van Tricht en Juri Hollmann twee belofte-volle renners weg bij Jumbo-Visma, Soudal-Quick Step en Movistar. Timo Kielich, Axel Laurance, Henri Uhlig en Luca Vergallito worden overgeheveld vanuit de opleidingsploeg.

'De ploeg behoudt de kopstukken', constateert Bakelants, doelend op Van der Poel, Philipsen en ook sprinter Kaden Groves. Zij zorgden in 2023 voor de grote overwinningen, met Van der Poel als winnaar in Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en het WK en Philipsen met vier ritzeges en de groene trui in de Tour. Daar komen nu dus sterke en vooral jonge gasten bij. 'Jonge renners die niet meteen te boek stonden als dé toppers maar nog veel progressiemarge hebben. En waar ze telkens het maximum weten uit te halen, méér dan je zelf zou verwachten. Laurance is wereldkampioen onder 23. En Kielich was al half prof en won een mooie etappe in de Ronde van Wallonië.'

Bakelants tipt Vergalitto als klimtalent bij Alpecin-Deceuninck

Kortom: Van der Poel en Philipsen hoeven zich geen zorgen te maken voor hun grote doelen in 2024. Daarbij noemt Bakelants één joker. 'Hou die Vergalitto in de gaten. Pion van het Zwift Academy-platform, waar mogelijk een motor inschuilt à la Jay Vine. Ik zag op Strava zijn klimtijden op de bergen rond Livigno: die jongen heeft inhoud. Vraag is natuurlijk hoe onderlegd hij is om in peloton te rijden. Bij Vine was dat niet geweldig, maar die zette zich daar snel over.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws