Bardet en Lutsenko zagen overmacht Evenepoel van dichtbij: 'Er was niets tegen te doen' Wielrennen
Wielrennen

Bardet en Lutsenko zagen overmacht Evenepoel van dichtbij: 'Er was niets tegen te doen'

Bardet en Lutsenko zagen overmacht Evenepoel van dichtbij: 'Er was niets tegen te doen'

Remco Evenepoel werd wereldkampioen en die regenboogtrui was zeker niet gestolen. Eerst zat de jonge Belg mee toen de Fransen gas gaven, hij reageerde vervolgens op alles wat bewoog en besliste de koers met een versnelling. Vanuit de vluchtgroep zagen Alexey Lutsenko en Romain Bardet lijdzaam toe hoe Evenepoel huishield.

Bardet was namens Frankrijk de aangewezen man om Evenepoel partij te bieden. Pavel Sivakov had al veel gegeven, maar Bardet had geen antwoord toen Evenepoel zijn groep uitdunde tot slechts twee. 'We wilden agressief koersen en we zaten op een bepaald punt met vier mee. We hebben Remco geprobeerd te volgen, maar er was niets tegen te doen. Ik hoopte op de klim nog tijd terug te pakken, maar dat is niet gelukt. Gelukkig worden we nog tweede in de sprint met Laporte, een goed resultaat', zo zegt hij bij Eurosport.

Lutsenko miste de benen na slopende koers

Lutsenko kon de demarrage van Evenepoel als enige beantwoorden, maar werd in de voorlaatste ronde ook ter plaatse gelaten. Ook de Kazach liep even langs bij Eurosport. 'Het was een zeer zware dag, waarbij we veel energie hebben verspild om in de vlucht te komen. Daardoor had ik na zes uur koersen niet meer de benen om een kampioen zoals Remco te volgen.' Lutsenko werd uiteindelijk 24e in de eerste groep na Evenepoel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws