Bardet sluit sterk 2021 af met aanvallend karakter in Lombardije: 'Had op podium gehoopt' Wielrennen
Wielrennen

Bardet sluit sterk 2021 af met aanvallend karakter in Lombardije: 'Had op podium gehoopt'

Bardet sluit sterk 2021 af met aanvallend karakter in Lombardije: 'Had op podium gehoopt'

Romain Bardet kan terugkijken op een goed 2021. De Fransman koos na een jarenlang verblijf bij AG2R voor een avontuur bij Team DSM. Zijn eerste jaar daar sloot hij zaterdag af met een achtste plaats in de Ronde van Lombardije.

Bardet werd de hele dag van voren gehouden en op de Passo di Ganda antwoordde hij sterk op een aanval van Vincenzo Nibali. De benen waren echter niet zo goed om Tadej Pogacar vervolgens te volgen. 'Ik had op een podiumplaats gehoopt, als beloning voor het team. Ik was dichtbij en we kunnen tevreden zijn met onze koers vandaag', zo vertelt hij in een persbericht.

Ook ploegleider Luke Roberts is blij met de aanval van Bardet, die de koers met Nibali hard maakte. 'Romain heeft er alles aan gedaan, maar helaas was het resultaat niet helemaal wat de jongens hadden verdiend. Een achtste plaats is desondanks goed, we kunnen tevreden zijn.'

Bardet kent goed eerste seizoen bij DSM

Voor Bardet is het nu een kwestie van terugblikken en opladen. In zijn eerste jaar voor DSM werd hij achtste in de Tirreno, negende in de Tour of the Alps en zevende in zijn eerste Giro d'Italia. In de Vuelta a Burgos won hij een rit en werd hij na een crash zesde in de eindrangschikking, gevolgd door een ritzege in de Vuelta a España. Met een vijfde plek in de Ronde van Sicilië en een goede Il Lombardia sloot hij in stijl af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws