Bevrijd gevoel bij Alpecin-Deceuninck: 'Ploegmaats wisten zich geen houding te geven bij Van der Poel' Wielrennen
Wielrennen

Bevrijd gevoel bij Alpecin-Deceuninck: 'Ploegmaats wisten zich geen houding te geven bij Van der Poel'

Bevrijd gevoel bij Alpecin-Deceuninck: 'Ploegmaats wisten zich geen houding te geven bij Van der Poel'

De ritzege van Jasper Philipsen in Carcassonne werd logischerwijs met open armen ontvangen bij Alpecin-Deceuninck. De Belgische ploeg was sinds dag één op zoek naar een ritzege en het zat niet altijd mee, zo lieten de gebroeders Roodhooft na een lastig begin van de Tour.

'Alles is op zijn plaats gevallen', liet een opgeluchte Christoph Roodhooft weten aan HLN. 'De voorbije weken zijn niet altijd leuk geweest met hoe het met Mathieu van der Poel was. Hij was uit zijn normale doen en dat woog op de ploeg', zo stipt de Belg aan. Van der Poel verdween in de etappe naar de Col du Granon uit de Ronde van Frankrijk, nadat hij zich niet kon mengen in de strijd om ritzeges.

'Ploegmaats wisten zich geen houding te geven. Die wisten ook niet wat er aan de hand was', zo legt Roodhooft uit. 'Moesten ze normaal doen? Lachen? Bij ons is er altijd sfeer op de bus, met muziek en zo. Dit keer was er precies geen reden voor zoveel animo te maken.'

Het zorgde er ook voor dat een deel van de druk die normaal op Van der Poel ligt nu bij Philipsen lag, die al zo hard op zoek was naar succes in de Tour. 'Dat werkt aan twee kanten. Het brengt extra druk mee, maar Jasper weet ook dat alle steun voor hem is', verklaart Roodhooft.

Lees verder onder de tekst.

Bevrijd gevoel bij Alpecin-Deceuninck: 'Ploegmaats wisten zich geen houding te geven bij Van der Poel'
Het was niet de Tour van Mathieu van der Poel

Philip Roodhooft: 'We geloven in onze sprinter'

Na podiumplekken in Nyborg en Calais was het in Carcassonne dan eindelijk raak voor de Vlam van Ham. 'Jasper had niet het gevoel dat het aan het mislukken was voor hem en daardoor voor de ploeg. Er zijn sprintkansen geweest, maar niet veel', legt Philip Roodhooft uit. 'We geloven in onze sprinter. En we hebben de renners die goed genoeg zijn om het tot een sprint te laten komen.'

'Mathieu is uit de Tour', gaat Philip verder. 'Jonas Rickaert maakte vorig jaar in deze Ronde van Frankrijk furore als lead-out man. Hij is hier niet. Anderen moeten zich dubbel plooien. Maar we hebben voor de zoveelste keer bewezen dat we niet als verdwaalde kinderen rond lopen in de grote stad als Mathieu van der Poel er niet bij is', zo concludeert de ploegbaas in de Belgische krant HLN.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws