Bardiani mikt met Modolo, Fiorelli en Zana op etappezege in Giro d'Italia; geen Battaglin Wielrennen
Wielrennen

Bardiani mikt met Modolo, Fiorelli en Zana op etappezege in Giro d'Italia; geen Battaglin

Bardiani mikt met Modolo, Fiorelli en Zana op etappezege in Giro d'Italia; geen Battaglin

Bardiani - CSF - Faizané heeft maandag de selectie voor de Giro d'Italia gepresenteerd. De procontinentale Italiaanse ploeg heeft zichzelf ten doel gesteld om minimaal één etappe te winnen in de thuiskoers.

Enrico Battaglin, drievoudig etappewinnaar in de Giro, moet door bronchitis verstek laten gaan voor de grote ronde. Sportief directeur Roberto Reverberi is desondanks optimistisch over zijn team. 'We hebben een uitgebalanceerde ploeg en het doel is een ritzege. De concurrentie is groot, maar onverwachte mogelijkheden openen zich altijd in de Giro.'

'Het is onze taak om altijd klaar te zijn', vervolgt de ploegleider. 'We hebben met onder meer Sacha Modolo enkele jongens die weten wat het is om succesvol te zijn in de Giro, terwijl de jongere jongens met de opgedane ervaring klaar zullen zijn om hun kans te pakken.' Reverberi doelt daarmee op Filippo Fiorelli, Filippo Zana (vorig jaar derde in de Tour de l'Avenir) en Samuele Zoccarato.

Luca Covili en Davide Gabburo mogen volgens het team voor eigen rekening rijden in de bergritten, terwijl Alessandro Tonelli de vroege vluchten moet kleuren. Luca Rastelli gaat ervaring opdoen.

Modolo, tweevoudig ritwinnaar in de Giro, is de sprinter van dienst volgens de ploeg, terwijl Fiorelli in de iets zwaardere ritten een gooi kan doen naar de ritzege. Die laatste is in vorm, getuige twee derde plaatsen in de meest recente Ronde van Sicilië. Afgelopen jaar was Fiorelli ook al meermaals present in succesvolle vluchten.

Selectie Bardiani - CSF - Faizané Giro d'Italia 2022

Sacha Modolo
Filippo Fiorelli
Filippo Zana
Samuele Zoccarato
Luca Covili
Davide Gabburo
Alessando Tonelli
Luca Rastelli

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws