EOLO-Kometa met jonge kopmannen Fortunato en Albanese naar Giro Wielrennen
Wielrennen

EOLO-Kometa met jonge kopmannen Fortunato en Albanese naar Giro

EOLO-Kometa met jonge kopmannen Fortunato en Albanese naar Giro

In navolging van Bardiani-CSF heeft ook EOLO-Kometa maandag de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. Lorenzo Fortunato en Vincenzo Albanese zijn de speerpunten van de Itaaliaane ploeg.

Zowel Fortunato als Albanese liet zich afgelopen week nog zien in de Ronde van Asturië. Albanese werd tweede achter Simon Yates in rit één en drie, terwijl Fortunato door een tweede stek in rit twee ook die plek bemachtigde in het eindklassement van de door Iván Ramiro Sosa gewonnen etappekoers.

Fortunato won vorig jaar op de Monte Zoncolan al een etappe namens de blauwe ploeg en zal zich dit jaar richten op een goed klassement. Mocht dat niet lukken, dan kiest de klimmer de aanval in de loodzware slotweek.

Albanese is aan een zeer goed seizoen bezig met ereplaatsen in onder meer Milaan-Sanremo en de Tour of the Alps. De sprinter met goede klimmersbenen vertelde na afloop van de eerste rit van de Ronde van Asturië al dat hij veel kansen voor zichzelf ziet in de Ronde van Italië.

Fransesco Gavazzi en Diego Rosa zijn de mannen van de ervaring namens de ploeg, terwijl EOLO-Kometa met Erik Fetter ook een Hongaar in de ploeg opneemt. Mirco Maestri, Samuele Rivi en Davide Bais zullen we wel meermaals in de kopgroepen zien.

Basso: 'Dit is dé wedstrijd van het jaar'

Sportief manager Ivan Basso wil voornamelijk dat de ploeg zich laat zien. 'Dit is dé wedstrijd van het jaar: we hebben 21 dagen om te laten zien dat we de uitnodiging hebben verdiend en om onszelf te tonen aan de fans. We gaan onszelf geen limieten opleggen, maar willen het beter doen dan afgelopen seizoen.' Ploegbaas Fran Contador, broer van, sluit zich daarbij aan. 'Dit is een perfect team voor deze wedstrijd. De aanwezigheid van een Hongaarse renner is daarnaast erg belangrijk voor onze sponsor Kometa.'

Selectie EOLO-Kometa Giro d'Italia 2022

Lorenzo Fortunato
Vincenzo Albanese
Fransesco Gavazzi
Diego Rosa
Erik Fetter
Mirco Maestri
Samuele Rivi
Davide Bais


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws