Bart Lemmen doet iedereen, inclusief zichzelf, versteld staan in eerste Visma | LAB-koers: 'Voel de waardering' Wielrennen
Wielrennen

Bart Lemmen doet iedereen, inclusief zichzelf, versteld staan in eerste Visma | LAB-koers: 'Voel de waardering'

Bart Lemmen doet iedereen, inclusief zichzelf, versteld staan in eerste Visma | LAB-koers: 'Voel de waardering'

Voor de vroeg opgestane Nederlandse wielerliefhebber was het zaterdagochtend smullen tijdens het kijken van de Tour Down Under. dsm-firmenich PostNL-talent Oscar Onley won de rit, maar daarachter maakte Bart Lemmen namens Visma | Lease a Bike ook de nodige indruk op Willunga Hill. Hij eindigde als vijfde.

Als Lemmen 's avonds op zijn telefoon nog eens door de uitslag zou scrollen, ziet hij zijn naam tussen die van tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe en grote ronde-winnaar Simon Yates staan. Niet slecht, voor iemand die zijn eerste wedstrijd voor een nieuwe ploeg rijdt en daarbij recent pas is begonnen aan één grote ontdekkingstocht, waarbij hij op Willunga Hill in eerste instantie zelfs nog kopwerk deed voor de oorspronkelijke captain Milan Vader.

Via de communicatiekanalen van de Visma | Lease a Bike doet de voormalig militair zijn verhaal. 'De dag verliep redelijk gecontroleerd. Het lukte ons om Milan goed uit de wind te houden. We konden in een goede positie aan de tweede beklimming van Willunga Hill beginnen. Nadat er enkele demarrages werden geplaatst, lukte het me om stand te houden aan het front. Uiteindelijk had ik in de sprint net niet genoeg over om een podiumplaats te bemachtigen. Ik raakte een beetje ingesloten waardoor ik wat stilviel, maar ik heb zeker niets te klagen met dit mooie resultaat', stelde hij logischerwijs vast.

Lemmen verbaasde ook zichzelf op Willunga Hill

Lemmen, die ons eind december al vertelde dat hij zich direct op zijn plek voelt bij de ploeg, gaat als een trein. 'In de afgelopen periode heb ik een enorme boost gekregen', concludeert de sympathieke en slimme Nederlander. 'De ploeg spreekt heel veel vertrouwen in mij uit en ik voel die waardering ook echt. Ik had niet gedacht dat ik hier met de beste klimmers kon wedijveren. De professionele aanpak bij Team Visma | Lease a Bike en mijn specifieke rol in het team zitten mij als gegoten. Ik ben heel tevreden met deze prestatie', aldus de hardrijder.

Hij is een nuchtere kerel, maar zondag kan hij op Mount Lofty wel zomaar top tien rijden of zelfs meer in de Tour Down Under. 'Om eerlijk te zijn heb ik mezelf wel een klein beetje verbaasd. Het is nu uitkijken naar de afsluitende etappe. Daarin hoop ik mijn toptienklassering te behouden. Het is een rit die Milan en mij opnieuw goed moet liggen', sluit Lemmen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws