Bas Tietema beklimt Mont Ventoux op stadsfiets van Swapfiets Wielrennen
Wielrennen

Bas Tietema beklimt Mont Ventoux op stadsfiets van Swapfiets

Bas Tietema beklimt Mont Ventoux op stadsfiets van Swapfiets

Woensdag was Wout van Aert de grote man op de Mont Ventoux. Met zijn overwinning zorgde de Belgische renner van Team Jumbo-Visma voor een lichtpuntje voor de geplaagde Nederlandse ploeg. In zijn schaduw werd er woensdag nog een uitzonderlijke prestatie geleverd.

Bas Tietema, YouTuber en voormalig wielertalent, beklom de mythische Mont Ventoux op een nogal bijzondere manier. Tietema reed de 21,3 kilometer en 1527 hoogtemeters namelijk niet op zijn racefiets. De YouTuber beklom de berg op een stadsfiets van Swapfiets. Uiteindelijk deed Tietema er net iets meer dan drie uur over om de top te bereiken.

Deze uitdaging is onderdeel van de YouTube-serie Tour de Tietema. Hierin gaan Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel dagelijks challenges aan tijdens de Tour de France. Zo braken ze op de tweede dag van de Ronde van Frankrijk het record voor ’s werelds grootste canvas met een aanmoediging voor Wout van Aert.

Bekijk hieronder de video van zijn bijzondere prestatie:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws