Tour de Tietema en Swapfiets verbreken wereldrecord met canvas voor Van Aert Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Tour de Tietema en Swapfiets verbreken wereldrecord met canvas voor Van Aert

Tour de Tietema en Swapfiets verbreken wereldrecord met canvas voor Van Aert

Vandaag hebben de Nederlandse YouTubers van Tour de Tietema het wereldrecord voor het maken van het grootste kunst canvas ter wereld verbroken. Met de hulp van Swapfiets, 's werelds eerste fietsenabonnement, creëerden zij een canvas van liefst 1600m2 als aanmoediging voor Wout van Aert tijdens de tweede etappe van de Tour de France.

Hiermee verbraken zij het record van 1,595.76 m² van de Britse Sacha Jafri, dat eind 2000 in Dubai werd gezet. Bas Tietema van Tour de Tietema, over de recordpoging: 'Onze bekendheid is begonnen met het uitvoeren van challenges tijdens de Tour de France. Afgelopen jaar hadden we veel succes met het maken van een single van Wout van Aert. In onze brainstorm voor challenges voor dit jaar, kwamen we tot het idee om met een aanmoediging voor hem een wereldrecord te behalen. Door te zoeken binnen bestaande wereldrecords kwamen we uiteindelijk uit bij het grootste kunst canvas ter wereld.'

Het kunstwerk is opgebouwd in het dorpje Gausson, direct aan het parcours (kilometer 146,9) waar het peloton zal passeren tijdens de tweede etappe van de Tour de France. Het kostte de YouTubers drie dagen om hun meesterwerk te produceren.

Bij het behalen van het wereldrecord kregen zij de hulp van Swapfiets, 's werelds eerste fietsenabonnement. Deze samenwerking ontstond toevalligerwijs volgens Tietema: 'We waren druk bezig met het design van ons kunstwerk, toen we in de Dauphiné ineens het team op blauwe voorbanden zagen rijden. In de pers kwam naar voren dat dit als gevolg van het partnership met Swapfiets was. Naar aanleiding hiervan hebben we contact opgenomen om te kijken of dit ook het plan in de Tour de France was. Hierbij raakte men zo enthousiast over ons idee dat ze ons ondersteund hebben met mensen en materialen. In ruil hiervoor hebben we de grootste blauwe band ooit gemaakt als onderdeel van ons kunstwerk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws