Tegenslag na tegenslag bij INEOS: Rowe valt weg, Geoghegan Hart kampt met rugklachten Wielrennen
Wielrennen

Tegenslag na tegenslag bij INEOS: Rowe valt weg, Geoghegan Hart kampt met rugklachten

Tegenslag na tegenslag bij INEOS: Rowe valt weg, Geoghegan Hart kampt met rugklachten

Kwamen er in de negende etappe naar Tignes nog zeven renners buiten tijd binnen in de Tour de France, op woensdag na twee keer de Mont Ventoux was het er slechts één. INEOS Grenadiers verloor wegkapitein Luke Rowe, een nieuwe dreun voor de Britse ploeg.

Rowe is al jaren een geprezen kracht binnen de Tourploeg van INEOS. Dat juist hij woensdag te laat binnenkwam, kwam zowel als een verrassing en als een dreun. 'Ik weet niet wat er is gebeurd', zo schrijft Rowe op zijn Instagram-pagina. 'Ik voelde me de hele Tour al goed, maar vandaag ging na honderd kilometer het licht uit. Ik ben naar de finish gereden, maar ik kwam buiten tijd. Het is shit, en ik baal dat ik de ploeg achterlaat. Dit is het harde van de sport, hoe goed de Tour ook altijd voor mij geweest is. Eén slechte dag en je kan je koffers pakken.'

Dat het bij INEOS Grenadiers nog niet draait deze Tour is een understatement. De ploeg kwam met vier kopmannen en wilde ambities naar Frankrijk, maar na enkele dagen was van die droom al weinig meer over. Richard Carapaz is de enige die overeind bleef, hij staat nu vierde. Geraint Thomas lijdt al dagen op de fiets na een lullige val op zijn schouder, Richie Porte lag er al eens bij en was op de Ventoux de voorlaatste man in de INEOS-trein en Tao Geoghegan Hart hebben we de hele Tour nog niet van voren gezien.

Geoghegan Hart stop op Mont Ventoux voor een babbeltje

De Girowinnaar van 2020 laat via Instagram weten dat hij al sinds een zware crash op dag één kampt met rugklachten. 'De laatste dagen is het afzien', aldus de Brit. Dat Geoghegan Hart anoniem rondrijdt, gaf hem woensdag wel de kans om even te stoppen voor een vriend langs de weg. Na een kort gesprekje vervolgde hij zijn weg. Via zijn officiële kanalen staat Geoghegan Hart ook nog even stil bij het uitvallen van Rowe: 'Het is ontzettend balen, we gaan hem ontzettend missen in de dagen die nog komen. Maar helaas hoort dat bij het wielrennen, de rest zal Carapaz proberen te helpen om deze race nog wat door elkaar te schudden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws