Battistella omschrijft winst Veneto Classic als 'wedergeboorte', Hirschi ziet Trentin vallen Wielrennen
Wielrennen

Battistella omschrijft winst Veneto Classic als 'wedergeboorte', Hirschi ziet Trentin vallen

Battistella omschrijft winst Veneto Classic als 'wedergeboorte', Hirschi ziet Trentin vallen

Samuele Battistella boekte zondag zijn eerste profoverwinning in de Veneto Classic. De renner van Astana-Premier Tech omschrijft zijn kersverse prestatie als 'een wedergeboorte', daar hij het afgelopen seizoen met gezondheidsproblemen kampte. Marc Hirschi, die tweede werd, klinkt echter minder positief. De Zwitser zag zijn ploeggenoot Matteo Trentin onderuit gaan en wist het gat zelf niet meer te dichten.

Battistella vormde samen met zijn landgenoot Matteo Trentin de kop van de koers. Op vijftien kilometer van de meet klapte laatstgenoemde echter tegen het asfalt. 'Ik vind het heel vervelend voor Trentin, we werkten goed samen', vertelt Battistella op de ploegsite. 'Mijn ploegleider vertelde me dat ik op eigen tempo richting de finish mocht rijden. Vanaf dat moment heb ik niet meer omgekeken en gaf ik alles wat ik had.'

De zege in de Veneto Classic vormt de eerste profoverwinning ooit voor de 22-jarige Italiaan, die zijn seizoen op deze wijze toch tot een goed einde weet te brengen. 'Ik train veel in dit gebied en de fans hebben me vooruitgeholpen. Daarnaast ben ik mijn ploeg dankbaar, want het was puur teamwork. Het plan was dat ik zou gaan en dat Alexey (Lutsenko, red.) het af zou maken, maar uiteindelijk werden de rollen omgedraaid', spreekt hij vol lof over zijn ploeggenoot, die vierde werd.

Gemengde gevoelens bij Hirschi na crash Trentin

Waar Astana-Premier Tech aan het feest was, kenden de mannen van UAE Team Emirates dus een minder vrolijke dag. Hirschi, de nummer twee, is na afloop dan ook ietwat teleurgesteld. 'Het is jammer dat Trentin viel nadat hij de winnende move gemaakt leek te hebben. We wisten Battistella niet terug te halen, dus mochten we gaan sprinten voor plek twee. Ik ben tevreden met het resultaat, maar met deze ploeg hadden we het doel om te winnen. Het was een mooie wedstrijd, maar dat doel hebben we gemist.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news