Tegenslag op tegenslag voor Tourploeg Lidl-Trek, tovert dsm-firmenich PostNL konijn uit de hoge hoed? Wielrennen
Wielrennen

Tegenslag op tegenslag voor Tourploeg Lidl-Trek, tovert dsm-firmenich PostNL konijn uit de hoge hoed?

Tegenslag op tegenslag voor Tourploeg Lidl-Trek, tovert dsm-firmenich PostNL konijn uit de hoge hoed?

Aardig wat ploegen zitten richting de Tour de France met vraagtekens. Ziektes en valpartijen zijn natuurlijk van elk jaar, maar met de massale crashes die we dit seizoen hebben gezien lijkt het toch even nét wat extra te zijn. Ook Lidl-Trek en dsm-firmenich PostNL delen in de klappen.

Bij Lidl-Trek stelden ze op het begin van het seizoen dat Tao Geoghegan Hart en Mads Pedersen de absolute kopmannen zouden zijn, waar Giulio Ciccone na zijn Giro-absentie als derde pion bij kwam. Voor het overige werd er een voorselectie gemaakt, maar van die mannen lagen de nodige coureurs erbij tijdens de massale val in het Critérium du Dauphiné.

Lead-outs Ryan Gibbons, Alex Kirsch en ook de polyvalente Toms Skujins reden de Franse voorbereidingskoers uiteindelijk niet uit, net als kopman Hart. Die was hard geraakt aan zijn borstkas nadat hij tegen een obstakel langs de weg botste op hoge snelheid, maar kreeg er tot overmaat van ramp ook nog covid bovenop.

'Ik heb vijf dagen lang positief getest en heb niet kunnen fietsen', stelde de Brit, die meegaf dat hij 'superziek' was. 'Ik dacht dat de dagen met covid wel achter ons lagen, maar jammer genoeg was dat niet zo.'

Lees verder onder de foto.

Giulio Ciccone reed de Dauphiné wel uit, met enkele ereplaatsen in rituitslagen en het eindklassement. Ook hij werd intussen echter getroffen door een virus, zo deelt hij mee. 'Ik ben niet teruggekeerd van de Dauphiné zoals ik had verwacht. Ik heb griep opgelopen en kan al drie dagen niet trainen. Hopelijk voel ik me snel beter en kan ik herstellen voor het Italiaanse kampioenschap.'

In de voorselectie van Lidl-Trek zaten ook nog twee Nederlanders: Bauke Mollema en Sam Oomen. Die eerste moest Zwitserland na enkele dagen verlaten met 'een pijnlijke keel en pap in de benen', maar is inmiddels wel weer in training. Oomen reed de voorbereidingskoers wel uit op een 36e plek in het eindklassement, maar leek daar na de slottijdrit niet tevreden mee.

dsm-firmenich PostNL kiest mogelijk voor debuterende Nederlander in Tour de France

Bij dsm-firmenich PostNL is het intussen ook schipperen. De ploeg heeft enkele langafwezigen en moet op alle vlakken wat bijsturen. Timo Roosen liet al aan deze site weten dat de Tour mogelijk niet voor hem zal zijn, terwijl Nils Eekhoff nog kampt met de naweeën van een val op zijn hoofd en hersenschudding als gevolg in de Vierdaagse van Duinkerke.

De klimgroep is met Warren Barguil, Romain Bardet en eventueel ook de goed in vorm zijnde Oscar Onley goed gestoffeerd, maar daar komt mogelijk ook nog Frank van den Broek bij. De Nederlander, bezig aan zijn eerste jaar bij de ploeg, won al de Ronde van Turkije en toonde ook in de Ronde van Zwitserland weer dat hij over hoogvorm beschikt. Een definitieve beslissing volgt komende week.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws