Bax klopt wereldtop in Coppa Agostini: 'Met deze namen in de groep verbaas ik mezelf ook' Wielrennen
Wielrennen

Bax klopt wereldtop in Coppa Agostini: 'Met deze namen in de groep verbaas ik mezelf ook'

Bax klopt wereldtop in Coppa Agostini: 'Met deze namen in de groep verbaas ik mezelf ook'

Sjoerd Bax, wie kent hem niet! De 26-jarige Nederlander won nog nooit een profkoers, maar was donderdag doodleuk de snelste in een elite-groep, waar je je vingers bij aflikte. Bax legde onder meer Alejandro Valverde en Davide Formolo erop in een sprint en dat kon hijzelf ook maar moeilijk geloven na de finish.

Bax was de afgelopen weken al op dreef namens Alpecin-Deceuninck. Hij werd na een tiende plaats in de Arctic Race of Norway knap vierde in de Ronde van Luxemburg en reed op een wat lager niveau naar ereplaatsen in Textielprijs Vichte (derde) en de Zwevezele koers (vijfde). Winst in de Coppa Agostoni is echter wel even next level. 'Dit is ook een verrassing voor mij', zegt hij in het flashinterview.

Valverde zal niet geweten hebben van de kwaliteiten van Bax, maar de Nederlander had zelf wel vertrouwen. 'Ik wist dat ik snel was, dus ik vertrouwde op de sprint. Ik had Stefano Oldani in de groep achter ons, dus kon ik wachten', zo legt hij zijn tactiek uit. 'Met deze namen in de groep verbaas ik mezelf ook met mijn eerste profzege.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws