B&B ziet wéér renner vroeg juichen, maar dit keer komt Milan net te laat in CRO Race Wielrennen
Wielrennen

B&B ziet wéér renner vroeg juichen, maar dit keer komt Milan net te laat in CRO Race

B&B ziet wéér renner vroeg juichen, maar dit keer komt Milan net te laat in CRO Race

Axel Laurance heeft de vierde etappe van de CRO Race op zijn naam geschreven. De 21-jarige Fransman van B&B Hotels zat goed geplaatst in een doorweekte finale en drukte zijn wiel voor Jonathan Milan over de streep.

Jonas Vingegaard won donderdag de derde etappe van de CRO Race, maar kwam net tekort om de leiding over te nemen van Jonathan Milan. De jonge Italiaan eindigde knap als vijfde op de lastige aankomst en behield de leiderstrui met een seconde voorsprong. Wel mocht de Deense Tourwinnaar de blauwe puntentrui aantrekken. De groene bergtrui was voor Oscar Onley, die tweede werd achter Vingegaard. Het zou opnieuw een lastige beproeving worden voor Milan, want de vierde etappe telde ruim 2200 hoogtemeters. De rit begon in Biograd na Muro en eindigde in Crikvenica. Het was opnieuw een lange rit, met liefst 221 kilometer aan totale afstand voor het peloton.

De laatste dertig kilometer waren vrij heuvelachtig. De eerste passage van de finishlijn lag op tien kilometer van de aankomst, waarna de renners nog een lastige heuvel op moesten. De klim naar Dramalj was slechts een kilometer, maar met acht procent aan gemiddelde stijging en de top op zes kilometer van de aankomst zou het toch een lastige onderneming worden. Ook lastig was het weer. Het regende niet zo hard als in de eerste rit op dinsdag, maar toch kwamen de renners flink doorweekt aan de finish.

Zestal renners vooruit, Bahrain controleert

Zoals iedere voorgaande etappe zagen de kleine ploegen hun kans schoon om de hele dag in de kijker te rijden. Deze eer was vrijdag deze keer weggelegd voor Linus Stari (Team Vorarlberg), Kristjan Hocevar (Adria Mobil), Anze Skok (Ljubljana Gusto Santic), Rainer Kepplinger (Hrinkow Advarics Cycleang), Eugenio Sánchez (Equipo Kern Pharma) en Tobiasz Pawlak (HRE Mazowsze Serce Polski). Dit zestal sprong vroeg in de rit weg en kregen in het begin de ruimte van het peloton. Bahrain Victorious, het team van Milan, hield plichtsgetrouw de kopgroep binnen handbereik. Inmiddels had de ploeg genoeg kans gehad om dit werk te perfectioneren waardoor de etappe perfect volgens plan liep voor de Italiaanse klassementsleider.

Toen de kopgroep de laatste 25 kilometer inreed het zestal nog 1.15 minuten voorsprong op het peloton. Dat verschil slonk snel, mede dankzij het werk van Bahrain Victorious maar ook door INEOS Grenadiers, die bergop de leiding overnamen. Langzaam aan meldden verschillende ploegen zich vooraan om hun kopmannen voorin te houden. Dit betekende het einde van het avontuur voor de koplopers, die op 14 kilometer van de meet werden gegrepen. Hierna verliep de koers in dalende lijn richting de aankomstplaats, waarna de laatste ronde inging met nog tien kilometer te gaan.

Glibberen in haakse bochten, chaotische laatste kilometer

De natte omstandigheden zorgden voor het nodige gevaar. In de laatste tien kilometer lagen een heleboel haakse bochten en de weg was smal, waardoor het wachten was op een valpartij. Voor de laatste klim verliep alles echter goed. Matej Mohoric hield Milan goed van voren. Ook Koen Bouwman en Vingegaard zaten voorin. Op de klim was het Nils Eekhoff die het tempo hooghield, maar het ging niet daverend snel. Dat zorgde voor een aanval door Vincenzo Albanese. Die kwam echter niet weg, waardoor we met een uitgedund peloton boven kwamen. De klassementsleider zat er gewoon nog bij had zo ongeveer zijn hele ploeg mee, die direct voor controle zorgde.

Het was dalen richting de finish, en de sprintersploegen, voor zover er nog sprinters waren, namen het voortouw. In de bochtige laatste kilometers, die ook nog licht afliepen, vond er dan toch een valpartij plaats, waardoor Mohoric vooraan de sprint aanging. Milan moest van ver komen en raakte ingesloten, waardoor de winst voor Laurence was, die in het wiel van Mohoric zat en zijn sprint goed timede. Milan werd wel tweede, en behoudt dus ook de leiderstrui.

Uitslag etappe 4 CRO Race

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws