Jumbo-Visma met wereldkampioen Foss, Oomen en toptalent Gloag in Giro dell'Emilia Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma met wereldkampioen Foss, Oomen en toptalent Gloag in Giro dell'Emilia

Jumbo-Visma met wereldkampioen Foss, Oomen en toptalent Gloag in Giro dell'Emilia

Geen Primoz Roglic, Jonas Vingegaard of Wout van Aert, maar Jumbo-Visma kan in de Giro dell'Emilia alsnog rekenen op een ijzersterke ploeg. De Nederlandse ploeg rekent onder meer op wereldkampioen tijdrijden Tobias Foss en klimmer Sam Oomen.

Jumbo-Visma is op zaterdag 1 oktober piepjong, maar wel vol potentie. Naast Foss en Oomen trekken Robert Gesink en Chris Harper de gemiddelde leeftijd nog wat omhoog, met verder louter toptalenten in de ploeg. Rick Pluimers, Per Strand Hagenes en Tom Gloag mogen alle drie ruiken aan het hoogste niveau.

De Giro dell'Emilia is één van de belangrijkste voorbereidingskoersen richting de Ronde van Lombardije. In de klimkoers staat zaterdag de beklimming van de San Luca (2 kilometer aan 9,9 procent gemiddeld) centraal. Roglic won vorig jaar, maar hij zette reeds een punt achter zijn seizoen. Vingegaard bereidt zich voor op Il Lombardia in de Ronde van Kroatië (CRO Race).

Selectie Jumbo-Visma Giro dell'Emilia 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws