🎥 Beelden opgedoken van chaotische tijdritstart Dumoulin: 'Verdomme, hou me eens recht!' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Beelden opgedoken van chaotische tijdritstart Dumoulin: 'Verdomme, hou me eens recht!'

🎥 Beelden opgedoken van chaotische tijdritstart Dumoulin: 'Verdomme, hou me eens recht!'

Tom Dumoulin was na afloop van het NK tijdrijden niet echt tevreden met zijn tweede plaats en haalde bovendien uit naar de mensen die kritiek leverden op zijn gegarandeerde WK-ticket, later dit jaar. Het liep voor de Nederlander de hele dag al niet echt gesmeerd, zo bewijzen beelden van de NOS bij de start.

Dumoulin stond klaar om weg te rollen van het startpodium, maar de man die hem en zijn fiets recht moest houden, was er duidelijk niet bij met z'n gedachten. Dumoulin staat allerminst stabiel en probeert de man nog wakker te schudden. 'Godverdomme, houd me eens even recht.'

Dumoulin moet tijdens aftellen nog uitklikken

Als Dumoulin twee seconden later nog een beetje naar links valt, moet hij zelfs uit zijn linker pedaal klikken, terwijl de starter al aan het aftellen is. 'Hé maat, wat doe je!?', horen we Dumoulin zeggen. Als hij met horten en stoten dan toch is vertrokken, zit de frustratie bij de Nederlander al hoog. 'Jongen, jongen, jongen...', mompelt hij hoofdschuddend, terwijl hij weg rijdt.

Na afloop kwam Dumoulin er in het persbericht van Jumbo-Visma ook nog even op terug: 'De start ging niet helemaal vlekkeloos, want de starter hield me niet goed vast. Daardoor dreigde ik om te vallen en moest ik er even inkomen, maar alleen door dat voorvalletje loop je de trui natuurlijk niet mis.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws