Belgen zien Van Eetvelt als symbool voor kentering: 'Hebben meer mannen voor bergen dan voor klassiekers' Wielrennen
Wielrennen

Belgen zien Van Eetvelt als symbool voor kentering: 'Hebben meer mannen voor bergen dan voor klassiekers'

Belgen zien Van Eetvelt als symbool voor kentering: 'Hebben meer mannen voor bergen dan voor klassiekers'

De kruitdampen van een bomvolle eerste koersmaand zijn nog maar net neergedaald of de volgende koersen wachten alweer. Bij Wielerclub Wattage blikten ze terug en vooruit op de afgelopen koersweek en de wedstrijden die komen. De conclusies zijn met name dat Visma | Lease a Bike snel minder dominant zal worden en dat de prestatie van Lennert Van Eetvelt in de UAE Tour ten onrechte raakt ondergesneeuwd door de prestaties van de geelzwarte brigade in het Openingsweekend.

'Ik denk dat ze al gauw minder dominante zullen zijn in pakweg Strade Bianche en Milaan-Sanremo', stelt analist Jan Bakelants onomwonden. 'In die wedstrijden krijg je ook UAE Team Emirates erbij, een gelijke controle als in de openingswedstrijden kan eigenlijk niet. Ik denk met name dat ze die dominantie wel doorzetten in de rittenkoersen, als Jonas Vingegaard start', doelt de Belgische oud-renner dan op Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland.

Prestatie Van Eetvelt is bijzonder; Belgen zien meer en meer klimmers in plaats van klassiekerrenners opstaan

Visma | Lease a Bike maakte dus indruk, maar de prestaties moeten volgens de analisten niet overschat worden. 'Het was een goede prestatie, zonder de andere topfavorieten erbij dan', wordt gedoeld op de afwezigheid van bijvoorbeeld veelvraat Mathieu van der Poel. Dé man van het afgelopen weekend is volgens de analisten echter niet Wout van Aert, maar Lennert van Eetvelt. De renner van Lotto-Dstny liet een groot deel van de wereldtop staan op de Jebel Hafeet en pakte de rit- en eindzege in de UAE Tour.

'Absoluut de man van het weekend. Wat hij liet zien is straffer dan Kuurne winnen. Als je zo'n wedstrijd tegen zulke namen wint, grote klasse, en dat op de slotdag. Het is niet zijn eerste kunststukje dit jaar', doelde de mannen op de zege van de jonge Belg op Mallorca eerder dit jaar. 'We hebben tegenwoordig meer mannen voor de bergen dan voor de klassiekers. Rondjes zonder een tijdrit moet hij kunnen scoren en wie weet in de Vuelta wel.'

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws