Om je vingers bij af te likken: UAE Team Emirates trekt met topploeg naar Strade Bianche Wielrennen
Wielrennen

Om je vingers bij af te likken: UAE Team Emirates trekt met topploeg naar Strade Bianche

Om je vingers bij af te likken: UAE Team Emirates trekt met topploeg naar Strade Bianche

UAE Team Emirates heeft de zevenkoppige selectie voor Strade Bianche gepresenteerd. Op de website van de WorldTour-ploeg uit de Emiraten is het ijzersterke septet bekendgemaakt, met natuurlijk Tadej Pogacar als absolute kopman.

In december werd al wereldkundig gemaakt dat Pogacar zijn seizoen zou aanvangen in Strade Bianche, de koers die hij in 2022 al eens wist te winnen. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert is hij ook in 2024 de absolute topfavoriet, temeer omdat UAE Team Emirates met een onwijs goede ploeg afreist naar Siena. Filippo Baroncini, Jan Christen, Isaac Del Toro, Marc Hirschi, Domen Novak en Tim Wellens zijn de mannen die de Sloveen aan een nieuwe overwinning moeten helpen.

Pogacar heeft fijne herinneringen aan Strade Bianche

Mocht iedereen zijn koers instellen op Pogacar en enkel naar de tweevoudig Tourwinnaar kijken, heeft UAE Team Emirates met Wellens, Hirschi en Del Toro nog een paar serieuze troefkaarten achter de hand. Wellens liet in het Openingsweekend al zien dat hij meer dan in orde is, terwijl Hirschi op zijn beurt de Faun Drome Classic wist te winnen.

Pogacar heeft in ieder geval heel veel zin in wat voor hem als zijn eerste koers van het jaar geldt. 'Ik kan niet wachten om aan mijn seizoen te beginnen, na zo’n sterke seizoensstart van mijn team', klinkt het enthousiast. 'Ik ben geduldig geweest en heb een ietwat tragere aanpak uitgestippeld voor dit jaar. Het wordt een lang seizoen, met daarin twee grote rondes', refereert hij aan de Giro d'Italia en de Tour de France. 'Maar eerst komt de Strade, een race waar ik toffe herinneringen aan overgehouden heb. Mijn voorbereiding verliep soepel, dus we zullen racen om de overwinning. Je weet natuurlijk nooit waar je staat in je eerste wedstrijd en er zullen sterke tegenstanders zijn, maar met dit team zijn we klaar voor alles.'

Selectie UAE Team Emirates Strade Bianche 2024

Filippo Baroncini
Jan Christen
Isaac Del Toro
Marc Hirschi
Domen Novak
Tadej Pogacar
Tim Wellens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws