België met mannetje minder voor Merlier op EK: Keukeleire kan Lampaert niet vervangen Wielrennen
Wielrennen

België met mannetje minder voor Merlier op EK: Keukeleire kan Lampaert niet vervangen

België met mannetje minder voor Merlier op EK: Keukeleire kan Lampaert niet vervangen

Yves Lampaert zal dan toch niet deelnemen aan het EK in München. De Belg was voorzien voor zowel de tijdrit als de wegrit, maar Lampaert heeft zelf aangegeven dat hij zich niet fit genoeg voelt om te rijden. 'Ik ben niet honderd procent fit en daarom geef ik liever de kans aan andere renners', zo vertelt hij aan HLN. Lampaert zou worden vervangen door Jens Keukeleire, maar ook die doet niet mee.

'Aan het einde van de Tour de France sukkelden veel renners met hun longen en ik was er daar één van. Ik heb toen vier coronatesten gedaan: geen enkele was positief, maar ik voelde mij niet fit en heb zo een trainingsachterstand opgelopen. Ik wou graag naar het EK, maar enkel als ik honderd procent fit ben. Dat is niet het geval en daarom geef ik liever de kans aan andere renners', zo doet Lampaert zijn verhaal.

Keukeleire (EF Education-EasyPost) zou zijn plaats innemen voor de wegrit, voor de tijdrit werd geen vervanger opgeroepen. Nog geen 24 uur later werd echter duidelijk dat ook Keukeleire niet in München start. De reden is onbekend, maar de Belgische wielerbond deelde wel een selectie van slechts zeven renners. Een mannetje minder dus voor kopman Tim Merlier.

Het parcours van het EK is 207 kilometer lang en zou iets voor de snelle mannen moeten zijn. In het eerste deel van de koers zitten een paar klimmetjes, de laatste 75 kilometer zijn zo goed als vlak. Sprinter Merlier is dan ook de kopman van de Belgische selectie. De renner van Alpecin-Deceuninck zal onder meer Fabio Jakobsen en Alberto Dainese moeten kloppen wil hij Europees kampioen worden.

Selectie wegrit mannen EK 2022

Dries De Bondt

Edward Theuns
Tim Merlier
Aimé De Gendt
Rune Herregodts
Dries van Gestel
Bert van Lerberghe

Selectie tijdrit mannen EK 2022

Rune Herregodts


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws