Belgische selectie begint al wat vorm te krijgen: wie mogen hopen op WK-deelname? Wielrennen
Wielrennen

Belgische selectie begint al wat vorm te krijgen: wie mogen hopen op WK-deelname?

Belgische selectie begint al wat vorm te krijgen: wie mogen hopen op WK-deelname?

Het WK wielrennen staat pas op 25 september gepland, maar toch wordt in België al gesproken over de samenstelling van de nationale selectie voor de race in Wollongong. Bondscoach Sven Vanthourenhout lijkt vier namen al voorzichtig naar voren te schuiven om er in Australië straks bij te zijn.

De eerste man is Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma is volgens Vanthourenhout de logische optie voor het (gedeelde) kopmanschap van de ploeg. 'Zolang hij op zijn huidige niveau blijft rijden, kan je niet om Wout heen als een van de kopmannen', vertelt hij in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws: 'Wout is een van de beste renners ter wereld.

Ook Remco Evenepoel lijkt zich als alles naar wens verloopt op te mogen maken voor een trip naar het land 'Down Under'. Dat zal nog een hele reis worden, daar hij vlak daarvoor de Vuelta a España rijdt. Volgens de bondscoach niet de ideale voorbereider, maar hij hoopt dat de jongeling in een goede vorm steekt tegen die tijd: 'In Wollongong kan hij een van onze kopmannen worden, samen met Wout.'

Vanthourenhout: 'Teuns soms niet op de afspraak'

Wie verder op dit moment de goede resultaten aan elkaar rijgt, is Dylan Teuns. 'Wat hij de laatste weken laat zien, is fenomenaal. Is hij eind september even goed als nu, zullen we hem zeker uitspelen', klinkt het. 'Alleen is Dylan soms niet op de afspraak. Vorig jaar op het EK was hij niet goed, ook al liet hij vooraf knappe dingen zien in de Tour en Ronde van Polen.'

Op basis van zijn voorjaar lijkt ook Tiesj Benoot goede papieren te hebben om van de partij te zijn. Dan moet de vorm daar tegen die tijd natuurlijk wel weer naar zijn, benadrukt de bondscoach. 'Als Tiesj in september goede benen heeft, krijgt hij zeker zijn plaats in de selectie', is de zekerheid die hij de renner van Jumbo-Visma mee kan geven.

Slecht nieuws voor Gilbert, Van Avermaet mag hopen

Vanthourenhout is verder op dit moment 'gecharmeerd' van de goede prestaties van Quinten Hermans. Hij zou volgens de coach op termijn één van de 'gevestigde waarden' in de selectie kunnen vervangen, maar laat in het midden wie dat dan precies zijn. Jasper Stuyven, Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Jens Keukeleire staan in ieder geval op de longlist om mee te gaan naar het WK. Tom Devriendt op dit moment niet.

Voor Philippe Gilbert is het slechte nieuws dat hij er 'hoogstwaarschijnlijk' niet bij mag zijn, maar voor Oliver Naesen en Greg Van Avermaet is er nog hoop. De sprinters Tim Merlier en Jasper Philipsen lijken zich waarschijnlijk op andere doelen te mogen focussen: '4400 hoogtemeters lijkt mij voor Merlier van het goede te veel. Philipsen zou dat op termijn kunnen, maar nu heeft hij de afstand van 270 kilometer op zo'n parcours nog niet in de benen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws