Valverde krijgt in Boedapest kans op roze trui: 'Het zal lastig worden' Wielrennen
Wielrennen

Valverde krijgt in Boedapest kans op roze trui: 'Het zal lastig worden'

Valverde krijgt in Boedapest kans op roze trui: 'Het zal lastig worden'

Alejandro Valverde is met zijn leeftijd van 42 jaar straks de oudste renner die meedoet aan de Giro d'Italia. Toch hoeven we niet gek op te kijken als de oude rot in Boedapest straks het roze kan dragen. De eerste etappe is hem namelijk op het lijf geschreven.

Hoewel Valverde al jaren meedraait in het peloton, is het pas de tweede keer in zijn carrière dat hij meedoet aan de Giro. De laatste keer dateert alweer van 2016. Dat jaar wist hij zijn deelname aan de Italiaanse grote ronde op te luisteren met een derde plek in het eindklassement. Tegenover La Gazzetta dello Sport laat hij weten dat zijn aanwezigheid in het land toen goed was bevallen. En dat hij daarom ook maar wat graag terugkeert naar de wedstrijd, die aankomend weekend van start gaat.

'Ik waardeerde het heel erg', klinkt het bij Valverde. De Spanjaard is enthousiast als het gaat om de koers in Italië: 'In de Tour de France is er veel te veel druk, veel stress, een hoop gevaren... Natuurlijk zijn er gevaarlijke situaties in alle koersen, maar de Tour spant de kroon. Daar kun je alles keer twee doen. De Giro is een fenomenale race, zeker als het weer meezit.'

Valverde: 'Zou mooi zijn roze te dragen'

Valverde beaamt dat het een zware wedstrijd gaat worden, maar dat is hij na alle jaren in het peloton inmiddels wel gewend. 'Ik wil mezelf goed voelen, plezier hebben, de wedstrijd beleven zonder druk', vertelt hij over zijn ambities. Al weten we bij Valverde inmiddels ook wel dat presteren er ook nog gewoon in zit, bewees zijn tweede plek in de Waalse Pijl onlangs.

El Imbatido krijgt op de eerste dag van de ronde bijvoorbeeld een mooie kans om de roze trui te grijpen. Die dag finisht de koers op een heuvel, waarvan de voorlaatste kilometer aan 6,5 procent omhoog gaat. De vraag is of dat steil genoeg is, maar dat roze: dat ziet hij wel zitten. 'Het zou erg mooi zijn om die trui te dragen, maar het zal lastig worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws