WK-gesprek gestart in België: Evenepoel én Van Aert kopmannen, Thibau Nys zegt alvast af Wielrennen
Wielrennen

WK-gesprek gestart in België: Evenepoel én Van Aert kopmannen, Thibau Nys zegt alvast af

WK-gesprek gestart in België: Evenepoel én Van Aert kopmannen, Thibau Nys zegt alvast af

Het WK wielrennen in Australië is nog ver weg, maar het gesprek over de selectie en de rolverdeling is reeds gestart in België. Bondscoach Sven Vanthourenhout draait er in gesprek met HLN niet omheen: Hij wil Wout van Aert én Remco Evenepoel meenemen als kopmannen. Bij de beloften haakt Thibau Nys nu al af.

Van Aert en Evenepoel, na het WK van 2021 werd hun relatie flink verstoord. Evenepoel zou zich niet aan de afspraken hebben gehouden in Vlaanderen en Van Aert sprak hem daar openlijk op aan. Evenepoel zou niet hebben deelgenomen aan de teammeeting achteraf, waar Jasper Stuyven dan weer verbolgen over was. Kortom: er was nogal wat te bespreken.

Het is misschien wel om die reden dat Vanthourenhout een kleine vijf maanden voor de start van het WK in Wollongong aanschoof bij HLN om te babbelen over wat er later dit jaar staat te gebeuren. Hij wil Van Aert en Evenepoel als kopmannen uitspelen. 'Dat was al mijn plan voor het exploot van Remco in Luik. Als beiden in september het niveau van nu halen, kunnen we met een sterk verhaal naar Australië trekken. Over het WK in Australië heb ik nog niet met beiden samen gesproken, maar langs de zijlijn merk ik wel dat Remco en Wout elkaar respecteren.'

Vanthourenhout denkt niet dat hij zelf een fout heeft gemaakt bij het WK van vorig jaar. 'Ik blijf nog steeds achter mijn plan van het WK in Leuven staan. Wout was de Belg met de meeste kans om de wereldtitel te veroveren en met Jasper Stuyven had ik wel degelijk een reservekopman achter de hand.' Stuyven werd uiteindelijk vierde bij het WK, na een sprint om de tweede plaats met Dylan van Baarle en Michael Valgren. Van Aert werd elfde.

Thibau Nys slaat WK wielrennen over

Bij de beloften ligt er nog geen plan op tafel, maar is al wel bekend dat Thibau Nys niet deelneemt aan het WK wielrennen. De jonge renner kiest ervoor om komende winter een volledig cross-seizoen af te werken. 'Ik had enkele weken geleden een gesprek met hem waarin hij aangaf nog één keer een volwaardig veldritseizoen af te willen werken. Aangezien de Wereldbeker-manches in de Verenigde Staten al enkele weken later op het programma staan, werd de combinatie moeilijk haalbaar', aldus Vanthourenhout bij Het Nieuwsblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws