Beloftevolle Plapp rijdt ambitieuze Durbridge aan diggelen in Australische tijdrit Wielrennen
Wielrennen

Beloftevolle Plapp rijdt ambitieuze Durbridge aan diggelen in Australische tijdrit

Beloftevolle Plapp rijdt ambitieuze Durbridge aan diggelen in Australische tijdrit

Luke Plapp mag zich voor een jaar Australisch kampioen tijdrijden noemen. De pas 20-jarige renner was in de nacht van dinsdag op woensdag veel te sterk voor Luke Durbridge, die op 43 seconden tweede werd.

Het was een interessant duel in Australië. Durbridge, die ondanks zware coronamaatregelen kon afreizen naar het NK, heeft Olympische ambities in 2021. De renner van Team BikeExchange wil naar de tijdrit in Tokio en omdat Australië maar één ticket krijgt, moet de Australiér afrekenen met landgenoot Rohan Dennis. Dennis, die er niet bij was bij het nationaal kampioenschap, is op papier de sterkste tijdrijder van het land en één van de beste tijdrijders ter wereld.

Durbridge had alvast een fijne sollicitatie kunnen afleveren voor het Tokio-ticket, maar dat liep finaal in de soep. De tot voor kort totaal onbekende Plapp ging er met de overwinning vandoor. De jongeling kwam pas in beeld bij het grote publiek toen hij in januari goed presteerde tijdens het Santos Festival of Cycling. Plapp volgde Richie Porte op de populaire Willunga Hill en liet de zege aan zijn oudere landgenoot van Trek-Segafredo. Na afloop van de Australische rittenkoers steeg de interesse vanuit de WorldTour in Plapp meteen.

Plapp, die in 2018 al eens tweede werd bij het WK tijdrijden voor junioren, werd in 2019 al eens tweede bij het Australisch kampioenschap tijdrijden voor beloften. In 2020 pakte hij de titel in die leeftijdscategorie. In Australië stond hij dus al wel even op de lijst, in Europa zal hij alleen maar meer in de spotlights komen te staan nu hij Australisch kampioen tijdrijden is. Ook bij de vrouwen werd overigens gekoerst om de tijdrittitel; Sarah Gigante versloeg Grace Brown met zeventien seconden.

Uitslag Australisch kampioenschap tijdrijden, mannen

Uitslag Australisch kampioenschap tijdrijden, vrouwen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws