Ben O'Connor heeft moeite met ademhalen, Martínez en Tiberi profiteren: 'Quintana gaf me nog wat gelletjes' Wielrennen
Wielrennen

Ben O'Connor heeft moeite met ademhalen, Martínez en Tiberi profiteren: 'Quintana gaf me nog wat gelletjes'

Ben O'Connor heeft moeite met ademhalen, Martínez en Tiberi profiteren: 'Quintana gaf me nog wat gelletjes'

Op dinsdag had de rustdag nog een rol kunnen spelen, maar toen we Ben O'Connor ook op woensdag kuchend en snakkend naar adem over de meet zagen komen, wisten we wel genoeg... De Australiër van Decathlon AG2R La Mondiale is duidelijk niet in z'n hum en dus verloor hij in de zestiende en zeventiende rit tijd op z'n rivalen. Nog niets om je zorgen over te maken, al ruiken nummer twee Daniel Felipe Martínez en nummer vijf Antonio Tiberi logischerwijs bloed.

'Ik had moeite om te ademen, ik ben aan het vechten tegen iets', zo stelt O'Connor na de zeventiende rit in een interview. Op de vraag wat er precies met hem aan de hand is, moet hij het antwoord schuldig blijven. 'Het is teleurstellend, maar hopelijk krijgen m'n longen morgen wat rust en ben ik klaar voor de laatste bergetappes. Ik ben niet op m'n best momenteel, maar hopelijk wordt het nog beter.'

Lees verder onder de foto

Ben O'Connor heeft moeite met ademhalen, Martínez en Tiberi profiteren: 'Quintana gaf me nog wat gelletjes'
Antonio Tiberi

Martínez loopt uit, Tiberi loopt in op O'Connor

Verloor O'Connor op dinsdag nog dertien seconden op Tiberi en finishte hij in dezelfde tijd als Geraint Thomas, op woensdag was de schade iets groter. De klimmer liep 41 seconden verlies op, op een groepje met Tiberi, Thomas en ook Martínez. Daarmee ziet O'Connor het podium zo langzamerhand uit zicht verdwijnen en Tiberi staat nog maar driekwart minuut achter zijn vierde plaats. 'Het was een supermooie dag voor mij, de benen waren heel goed. Ik heb zoveel mogelijk tijd proberen te pakken op Arensman en O'Connor', doelt de Italiaan van Bahrain Victorious in de mixed zone ook op de strijd om het jongerenklassement met Thymen Arensman.

Ook Martínez was in z'n sas, na een rit waarin hij zijn tweede plaats met verve verdedigde. 'Ik wilde een verschil maken, maar ik zat wat geïsoleerd. Nairo Quintana gaf me nog wat gelletjes', zo dankt hij z'n landgenoot van Movistar voor wat hulp. 'Toen INEOS op de slotklim tempo maakte, dacht ik dat dat was om niemand te laten aanvallen, maar toen ik hoorde dat O'Connor in de problemen was, heb ik iets geprobeerd.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news