Bennett is back: Ierse spurter zet nog maar eens de toon in slotrit Vierdaagse van Duinkerke Wielrennen
Wielrennen

Bennett is back: Ierse spurter zet nog maar eens de toon in slotrit Vierdaagse van Duinkerke

Bennett is back: Ierse spurter zet nog maar eens de toon in slotrit Vierdaagse van Duinkerke

Sam Bennett heeft in Duinkerke de laatste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke weten te winnen. De renner van Decathlon AG2R was de beste na 176,8 kilometer, waarvan een deel werd verreden over een lokale ronde in de naamgevende plaats van de rittenkoers. Hij won ook het eindklassement.

Na de indrukwekkende zege van Bennett in de koninginnenrit op zaterdag leek het peloton vrede te hebben met de eindwinnaar van de etappewedstrijd. De Ier won drie etappes en ook zijn ploeg toonde op punt te zijn, waardoor de overige teams een andere move moesten verzinnen om te winnen. Ayco Bastiaens (Soudal Quick-Step), Ludovic Robeet (Cofidis), Kenny Molly (Van Rysel) en Robert Donaldson (Trinity) deden dit via de kopgroep van de dag.

Decathlon AG2R pakte de verantwoordelijkheid in het peloton en zo werd de etappe toch wel verreden als een soort veredeld criterium, zoals we vaker zien in een vlakke slotrit van een etappekoers. Israel-Premier Tech en dsm-firmenich PostNL staken een handje bij, wetende dat zij ook nog over een sprinter (en dus kanshebber op de dagzege) beschikten.

Bennett zet kroon op zeer sterke zesdaagse in Frankrijk, hoop op Tour de France neemt toe

Molly en Donaldson besloten er op circa twintig kilometer van de meet de brui aan te geven, waarna het tien kilometer te later de beurt was aan Robeert en Bastiaens. Vanaf dat moment was het aan de in Duinkerke aanwezige snelle mannen en hun ploegen om de forcing te voeren, wetende dat er aan het einde een prijsje voor hun klaar zou liggen.

Onder meer dsm-firmenich PostNL, Q36.5 en Israel-Premier Tech probeerden hun spurter vooraan te posteren, waarbij de Nederlandse ploeg John Degenkolb had om Casper van Uden te loodsen. Uiteindelijk was het echter hetzelfde riedeltje als de afgelopen dagen, met Bennett als winnaar na een knappe lead-out van onder meer Oliver Naesen.

Na afloop van zijn knappe prestatie reageerde Bennett in een flashinterview. 'Ik wil nogmaals het team bedanken. Ze waren fantastisch', klonk het vol lof. 'De flow is in ieder geval terug. Misschien moet het piekvermogen nog een klein beetje omhoog, maar het gaat vooruit. Ik weet nog niet wat mijn volgende koers wordt. Het zou het Critérium du Dauphiné kunnen zijn, maar ook de Ronde van Zwitserland of de Ronde van België. Het lijkt de Dauphiné te worden, al is dat nog zeker niet definitief. Hopelijk kan ik daarna naar de Tour de France trekken. Ik bereid me in ieder geval wel voor alsof ik naar de Tour ga.'

Uitslag etappe 6 & eindklassement Vierdaagse van Duinkerke 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws