Brand doet haar uiterste best, maar Vollering zet in Burgos nog eens kroon op haar Spaanse lente Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Brand doet haar uiterste best, maar Vollering zet in Burgos nog eens kroon op haar Spaanse lente

Brand doet haar uiterste best, maar Vollering zet in Burgos nog eens kroon op haar Spaanse lente

Demi Vollering heeft in Canica de la Sierra de vierde en laatste etappe van de Ronde van Burgos weten te winnen, waarmee de renster van SD Worx-Protime een kroon zette op haar eindklassement. Vollering won na het Baskenland en de Vuelta nu ook in Burgos de eindzege.

Op deze zondag kwam er een einde aan het Spaanse blok dat de afgelopen weken plaatsvond in het vrouwenwielrennen. Daarbij was het opnieuw SD Worx-Protime dat de show wist te stelen: na de etappe-overwinning van Vollering op dag twee schreef Lorena Wiebes de derde rit op haar naam, waarna zondag de slotrit verreden moest worden.

Daarbij gingen er opvallend veel dames niet meer van start: onder meer Sarah Roy (Cofidis), Eva van Agt (Visma | Lease a Bike), Esmee Peperkamp (dsm-firmenich PostNL), Nina Buijsman (FDJ-Suez) en Krista Doebel Hickok (Human Powered Health) besloten niet meer te vertrekken, wat ook gold voor nog negen andere dames.

Met een verkleind peloton trokken we dus op gang, waar vijf dames van probeerden te profiteren. Giorgia Vettorello, Sylvie Swinkels (Roland), Segolene Thomas, Eyeru Gebru (Komugi) en Morgane Coston (Cofidis) kregen heel even een halve minuut voorgift, maar dit duurde ook niet al te lang. SD Worx-Protime hield het tempo in de grote groep namelijk vrij hoog.

Brand doet dappere poging om op verrassing te spelen

In de voorfinale versnelde de Braziliaanse Ana Vitoria Magalhaes, wat een reactie opleverde van Lucinda Brand. Samen reden ze naar de voet van de Alto de Rozavientos, de beklimming waar deze gehele rit eigenlijk om draaide met zijn laatste 1,4 kilometer aan maar liefst 12,3 procent gemiddeld. Brand voelde zich in ieder geval in zijn sas, met name in de weersomstandigheden die aan een cyclocross deden denken. Solo begon zij met één minuut voorsprong aan de klim.

Eenmaal de weg bergop ging, voelde ook Vollering zich uiteraard in haar sas. De Nederlandse stoofde in haar eentje voorbij Brand, terwijl de rensters achter de leidsters - met Evita Muzic voorop - een voor een naar boven krasselden. In de afzink en daaropvolgende vlakke fase verstevigde Vollering haar voorsprong alleen maar, waardoor zij na 122 kilometer koers met de armen over de meet over de meet mocht rijden.

Uitslag etappe 4 & eindklassement Ronde van Burgos voor vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news