Bennett komt nét te laat voor tweede ritzege: 'Hadden aanval verwacht, maar rekenden op Evenepoel' Wielrennen
Wielrennen

Bennett komt nét te laat voor tweede ritzege: 'Hadden aanval verwacht, maar rekenden op Evenepoel'

Bennett komt nét te laat voor tweede ritzege: 'Hadden aanval verwacht, maar rekenden op Evenepoel'

Sam Bennett is dik in orde in de Vuelta a San Juan. De Ier van BORA-hansgrohe won op dag één een massasprint, werd een dagje later na slechte positionering vierde en leek op dag drie weer te gaan winnen. Bennett kwam hard opzetten op het laatste rechte stuk, maar late uitvallers Quinn Simmons en Maximiliano Richeze hielden ternauwernood stand.

Het was een prachtige zege voor Simmons, maar een bittere pil voor Bennett. De spurtbom had zich in al het geweld op het slotcircuit nog zo knap gehandhaafd vooraan. 'We hadden verwacht dat er in de slotfase zou worden aangevallen, maar we rekenden op een aanval van Remco Evenepoel', zo biecht Bennett na de finish op tegenover plaatselijke media. 'Ik had deze rit in 2019 al eens gereden, toen Zdenek Stybar won. Ik wist dus dat het een kans was voor aanvallers.'

Toch kwam Bennett er nog heel dicht bij in de buurt. Was de rit honderd meter langer geweest, dan had hij waarschijnlijk gewonnen. Het mocht niet zo zijn voor de man, die afgelopen seizoen nog twee etappes won in de Vuelta a España. 'Ik hoop dat er morgen (woensdag, red.) niet opnieuw zo laat wordt aangevallen. Het wordt een lastige rit op hoogte, al is het geen typische etappe voor pure klimmers. De wind zal ook wel een rol gaan spelen, verwacht ik.'

BORA-hansgrohe zag Bennett 'heel sterk' sprinten

Bij de ploeg van BORA-hansgrohe werd ook nog een persbericht uitgegeven. Daarin wordt aangegeven dat de Duitse formatie 's ochtends wel degelijk was opgestaan om vol voor de ritzege te gaan. 'De jongens hebben hard gewerkt, vooral neo-prof Florian Lipowitz verzette voor de derde dag op rij ontzettend veel werk. In de finale was het hectisch en de aanval van Simmons was moeilijk te pareren. Sams sprint was heel sterk, waardoor we blij zijn met nog een podium', aldus sportief directeur Bernhard Eisel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws