Bennett moet seizoen mogelijk beëindigen: 'Moest ik twee, drie dagen bijkomen' Wielrennen
Wielrennen

Bennett moet seizoen mogelijk beëindigen: 'Moest ik twee, drie dagen bijkomen'

Bennett moet seizoen mogelijk beëindigen: 'Moest ik twee, drie dagen bijkomen'

Sam Bennett moet mogelijk door de naweeën van een coronabesmetting een punt zetten achter zijn seizoen. ‘Ik denk dat voor een professionele sporter het coronavirus meer impact heeft dan je echt denkt. Je prestatie is niet hetzelfde. Er ontbreekt iets.’

Bennett had voor de coronabesmetting juist weer de goede lijn te pakken met twee klinkende zeges in de Vuelta a España. Daarvoor presteerde de Ierse sprinter lang ondermaats door een minder 2021, waarin hij met een slepende knieblessure kampte en onenigheid had met zijn vorige werkgever, Quick Step-Alpha Vinyl.

'Na twee uur was ik op en moest ik twee of drie dagen bijkomen.'

Sam Bennett

Nadat Bennett dus even weer de smaak te pakken had in de Vuelta, kreeg hij met een coronabesmetting een nieuwe tegenslag te verwerken. ‘Het herstel verloopt een beetje gek, omdat ik mij eerst niet zo slecht voelde. Na acht dagen testte ik weer negatief en werd ik gecontroleerd aan mijn hart, mijn longen en mijn bloed. Daarna kreeg ik groen licht om weer te gaan trainen, maar het probleem kwam daarna pas. Ik had geen energie. Na twee uur was ik op en moest ik twee of drie dagen bijkomen’, aldus Bennett in gesprek met The Irish Times.

Bennett voelt inmiddels wel wat verbetering. ‘Maar ik moet zien hoe ik mij de dag erna voel.’ Over een terugkeer in koers is alvast weinig te zeggen. ‘Ik hoopte snel terug te keren, maar ik denk dat voor een professionele sporter het coronavirus meer impact heeft dan je echt denkt. Je prestatie is niet hetzelfde. Er ontbreekt iets.’

Bennett: 'Zou graag nog een paar wedstrijden rijden'

Het enige wat Bennett voorlopig kan doen is rusten en hopen op het beste. ‘Dat is jammer, want ik begon er net lekker in te komen. Maar ook dat is sport. Het is jammer dat je zo snel heel veel kan kwijtraken. Als ik deze week nog niet volledig kan trainen, moeten we kijken of het beter is om dit seizoen nu al te beëindigen. Dan kan ik mij focussen op volgend seizoen. Of blijven we pushen?’, vraagt hij zichzelf af.

‘Hopelijk kan ik snel weer koersen, maar dan moet het lichaam wel meewerken. Ik zou graag nog een paar wedstrijden rijden dit jaar. Als dat niet zo is, dan moeten we de knoop doorhakken’, besluit Bennett.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws