[Update] Nieuwe aflevering in soap Bennett-Lefevere: 'Ik ga hem terugpakken' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Nieuwe aflevering in soap Bennett-Lefevere: 'Ik ga hem terugpakken'

[Update] Nieuwe aflevering in soap Bennett-Lefevere: 'Ik ga hem terugpakken'

(7 augustus 2021) Patrick Lefevere heeft zich uitgesproken naar aanleiding van zijn uitspraken over Sam Bennett van vorige week. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step kiest 'zijn woorden voortaan zorgvuldiger uit.'

De flamboyante Lefevere opent zijn Het Nieuwsblad-column van deze week met een woordje over de editie van vorige week. ' Ik ben niet te groot om toe te geven dat ik me vergaloppeerd heb in mijn verklaringen over Sam Bennett. Mijn mening over hem blijft onveranderd, maar wat ik schreef over partnergeweld – in de context van zijn terugkeer naar Bora – was niet gepast. Mea culpa.' Lefevere stelde dat de transfer van Bennett hetzelfde was als een 'partner die na huiselijk geweld terugkeert naar huis' en noemde hem het 'toppunt van mentale zwakte'.

Lefevere lijkt aan te willen geven dat dit voorlopig de laatste keer is dat hij zich in deze kwestie uitspreekt. 'In de hele discussie rond Bennett kies ik voortaan mijn woorden zorgvuldiger en liever nog doe ik er het zwijgen toe', aldus de man die ook João Almeida verloor aan UAE-Team Emirates deze week.

Bennett koerst niet meer voor Deceuninck-Quick-Step

Het lijkt er overigens op dat Bennett niet meer uit zal komen voor de Belgische formatie. 'Uit een recente scan blijkt dat hij een operatie aan de knie nodig heeft, met een revalidatie van drie tot vier maanden. Hij zal dus niet meer koersen voor onze ploeg', laat Lefevere weten. Bennett viel voor de Tour de France weg met een knieblessure, waar zijn ploegbaas openlijk aan twijfelde.

Afgelopen week werd de Ier gepresenteerd bij BORA-hansgrohe, waar hij een sprinttrein met Ryan Mullen, Shane Archbold en Danny van Poppel tot zijn beschikking krijgt. Bennett heeft overigens niet gereageerd op de kritiek van Lefevere aan zijn adres.

Update: 9 september 2021 (08.55 uur) - Lefevere haalt opnieuw uit naar vertrekkende Bennett

Het drama rond het vertrek en de blessure van Sam Bennett leek afgelopen, maar Patrick Lefevere heeft opnieuw het vuur geopend op zijn Ierse sprinter. Bennett maakt na maanden zonder koers zijn opwachting op het EK voor de Ierse selectie en dat schiet zijn ploegbaas bij Deceuninck-Quick-Step in het verkeerde keelgat, zo blijkt bij Het Nieuwsblad. Omdat Bennett nu zo lang inactief is voor de ploeg, mag het zijn loon halveren. Die keuze verdedigt Lefevere. 'Bij Fabio Jakobsen en tientallen andere renners ben ik vol blijven betalen, ondanks lange blessures. Maar hier handelt de renner ter kwader trouw: hij laadt geen trainingsfiles meer op. Hij wil zich niet laten opereren. En hij huilt aan de telefoon met onze dokter Philip Jansen.'

Door deelname aan het EK wil de sprinter bewijzen dat niet hij, maar de ploeg kiest voor de inactiviteit van de renner. Lefevere is het daarmee oneens. 'We hebben al voorgesteld om bij ons in de Bakala Academy een inspanningstest te doen, maar daar gaat hij niet op in. Voor mij is het simpel: eerst bewijzen dat je fit bent, voor je de plaats van een ploegmaat inneemt.' de Belg is dan ook op oorlogspad nu: 'Wat hij nu doet is en plein public met mijn kloten spelen. Hij heeft ook al een brief naar de UCI gestuurd om te klagen dat ik hem heb aangepakt in de media, maar het zal niet werken. Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws