Corona laat flink wat sporen na in Vuelta-peloton: 'We spugen het gewoon over elkaar uit' Wielrennen
Wielrennen

Corona laat flink wat sporen na in Vuelta-peloton: 'We spugen het gewoon over elkaar uit'

Corona laat flink wat sporen na in Vuelta-peloton: 'We spugen het gewoon over elkaar uit'

Mads Pedersen zit wat strakker in zijn groene trui na de opgave van Sam Bennett, de tweevoudig ritwinnaar in deze Vuelta. Bennett kon door corona en bijbehorende symptomen niet meer van start gaan in de elfde etappe, wat zijn grote concurrent speet.

'Ik vind het jammer', zegt Pedersen, die er nog geen weet van had voor zijn chrono, desgevraagd tegen Eurosport na de tijdrit. 'Ik had het leuk gevonden om te blijven vechten voor die trui. Dat is altijd leuker, maar vooral tegen Sam: we hebben een goede relatie.' Pedersen heeft inmiddels meer dan zestig punten voorsprong dan de nummer twee in dat klassement, niet-sprinter Marc Soler.

Dat Bennett er met corona uit is, zorgt niet voor verbazing bij Pedersen. 'Er zijn veel renners met corona in het peloton, waarin we dicht bij elkaar rijden en het gewoon over elkaar uit spugen. Dat is een probleem', stelt de Deen, die ook deels naar de organisatie wijst. 'Kijk om je heen: hier staan ook mensen zonder masker op minder dan anderhalve meter van mij', drukt Pedersen de organisatie van de Ronde van Spanje met de neus op de feiten.

Ook Ethan Hayter, José Herrada en Harry Sweeny gingen niet meer van start in de tijdrit. Op de rustdag verloren we al Mathias Norsgaard en Jarrad Drizners, terwijl ook DSM en AG2R al meerdere coureurs kwijtraakten met ziekte. En dan hebben we ze nog niet allemaal benoemd.

Mullen (BORA-hansgrohe): 'Het is enorm jammer'

Ryan Mullen, ploeg- en landgenoot van Bennett bij BORA-hansgrohe, gaf tekst en uitleg over de opgave van zijn vriend. 'Het is ongelofelijk jammer, voor Sam, het team en mijzelf. Sam is een geweldige jongen en hij was weer op weg naar zijn beste vorm. Covid heeft hem jammer genoeg te pakken gekregen.'

'Ik denk dat hij heel teleurgesteld is, Hij heeft hard voor deze Vuelta gewerkt en zou het verdienen om nog hier te zijn. Ik ben er zeker van dat hij de groene trui had gewonnen', sipt Mullen, die een belangrijk aandeel heeft in de sprinttrein van Bennett. Danny van Poppel wordt nu vermoedelijk de nieuwe snelle man van de Duitse ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws