Bergtrui en vierde plek, maar vooral 'ontzettend leerzame' ervaringen voor Milan Vader in Slowakije Wielrennen
Wielrennen

Bergtrui en vierde plek, maar vooral 'ontzettend leerzame' ervaringen voor Milan Vader in Slowakije

Bergtrui en vierde plek, maar vooral 'ontzettend leerzame' ervaringen voor Milan Vader in Slowakije

Jumbo-Visma-ploegleider Robert Wagner zag Milan Vader woensdag vierde worden in de door Rémi Cavagna gewonnen openingsrit van de Ronde van Slowakije. De Zeeuw pakte de bergtrui, maar deed bovenal goede ervaringen op. 'Milan was nog nooit in een situatie als deze terechtgekomen. Hij rijdt voor het eerst zo’n finale. Dat is ontzettend leerzaam.'

'Milan had zijn zinnen op de ontsnapping gezet', begon Wagner zijn relaas via de kanalen van Jumbo-Visma. 'Hij heeft daardoor goede zaken gedaan in het bergklassement. Wat de bergtrui betreft, gaan we kijken wat er mogelijk is in de komende ritten.' Vader verzekerde zich al vrij vroeg in de etappe van de bergtrui. 'Uiteindelijk zaten we tactisch wel een beetje in de tang, maar daar leert de ploeg alleen maar van.' Cavagna reed namelijk weg van zijn medevluchters, terwijl de oersterke Kasper Asgreen daarachter de tegenpogingen neutraliseerde.

Jumbo-Visma met gevarieerde ploeg aan de start in Ronde van Slowakije

De ploegleider van Jumbo-Visma benadrukt dat het leerproces het belangrijkste voor de gemixte WorldTour en Development Team-ploeg, waarmee ze aan de start staan in Slowakije. 'Het belangrijkste aspect is ervaring opdoen. Milan was nog nooit in een situatie als deze terechtgekomen. Hij rijdt voor het eerst zo’n finale. Dat is ontzettend leerzaam. Uiteindelijk was deze rit zodanig zwaar dat de verschillen al vrij groot zijn in het algemeen klassement. We gaan nu dag per dag een goed plan opstellen', kijkt de sportief directeur uit Duitsland alvast vooruit naar het restant van de ronde.

Niet alleen Vader kreeg na afloop een pluim van zijn ploegleider. 'Voor ons is het ook veelbelovend om te zien dat Colby Simmons het goed deed in de sprint van de achtervolgende groep en de jongerentrui pakte', is Wagner tot slot ook tevreden met de prestatie van de jonge Amerikaan in zijn ploeg voor deze Ronde van Slowakije.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws