Cavagna doet het opnieuw op zijn manier: 'Solozege wordt een beetje mijn trademark' Wielrennen
Wielrennen

Cavagna doet het opnieuw op zijn manier: 'Solozege wordt een beetje mijn trademark'

Cavagna doet het opnieuw op zijn manier: 'Solozege wordt een beetje mijn trademark'

Soudal Quick-Step was woensdag direct aan het feest in de Ronde van Slowakije. Hardrijders Kasper Asgreen en Rémi Cavagna maakten de hele dag koers, waarna die tweede uiteindelijk met minuten voorsprong de leiding in de 2.1-rittenkoers naar zich toetrok.

Het was niet direct het plan dat Cavagna zó uit zou halen in Kovice, waar de eerste rit van de wedstrijd eindigde. 'Het was ons doel om voor de etappezege te gaan met Tim Merlier', bekende hij. 'Maar we wisten ook dat het moeilijk zou worden met al die beklimmingen in de openingsfase van de rit. Juist daar vormde zich een ontsnapping.'

'We reden voorop met een sterke groep, maar op een gegeven moment stopte de samenwerking. Toen besloot ik maar aan te vallen op vijftig kilometer van de aankomst', aldus de renner van Soudal Quick-Step. 'Ik wist dat Kasper in de groep achter mij zat en dat mijn ploeggenoten in het peloton mijn aanval ook zouden beschermen, dus het was een geweldige teamprestatie', zegt Cavagna toch wat bescheiden na zo'n lange solotocht.

Cavagna lacht: 'Solozege is mijn trademark geworden'

'Het is een beetje mijn trademark geworden', lacht de Fransman, die nu ook aan de leiding staat van het algemeen klassement in de Ronde van Slowakije. 'Het is mooi om te zien dat ik eerste sta met een mooie voorsprong, maar we zullen ons best blijven doen. We zijn gemotiveerd door het feit dat we koersen in het land van één van onze sponsoren, te weten janom.'

'Ik ben vastberaden om er nog wat van te maken', gaat hij verder. 'Ik heb de vorm, de ploeg is goed: we mogen dus vertrouwen hebben in onze kansen.' Cavagna verdedigt een voorsprong van bijna twee minuten op de Afrikaan Mulu Kinfe Hailemichael van Caja Rural, terwijl Asgreen, Milan Vader en Stefan Küng als WorldTour-coureurs op plek drie, vier en vijf staan Het peloton kwam woensdag binnen op vijf minuten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws