Bouwman gaat voor revanche in Slowakije, Groupama-FDJ laat Gaudu en Pinot rentree maken na pech Wielrennen
Wielrennen

Bouwman gaat voor revanche in Slowakije, Groupama-FDJ laat Gaudu en Pinot rentree maken na pech

Bouwman gaat voor revanche in Slowakije, Groupama-FDJ laat Gaudu en Pinot rentree maken na pech

Groupama-FDJ trekt met een ijzersterke ploeg naar de Ronde van Slowakije. De Franse formatie staat met kopmannen David Gaudu, Thibaut Pinot en Stefan Küng aan de start in de ronde in Midden-Europa, waar ook Jumbo-Vima meedoet. De Nederlandse formatie start met zes Nederlanders.

Gaudu maakt zijn rentree in competitieverband na de Tour de France, waarin hij negende werd. Vervolgens kende hij een lastige periode, 'Ik heb covid en een voedselvergiftiging had, maar ben ook gevallen op training. De maand augustus was niet waarop ik hoopte. Ik voel mijzelf niet helemaal top, maar ben blij dat ik weer kan koersen', geeft de klimmer annex puncher uit Frankrijk aan.

'Ik moet weer proberen een positieve dynamiek te vinden', vervolgt de Breton. 'Koersen is daarvoor de beste remedie. Ik zal mijzelf in Slowakije volledig ten dienste stellen van de ploeg.' Dat doet hij dan met Pinot, die zijn rentree maakt nadat hij uitviel in de Tour Poitou-Charentes, en Küng. Verder doen ook Bruno Armirail, Oliver Le Gac, Ignatas Konovalovas en Brieuc Rolland mee. Die laatste is afkomstig uit de continentale ploeg van de formatie van Marc Madiot.

Jumbo-Visma stelt Bouwman op in mixploeg

Jumbo-Visma maakte dinsdag ook de ploeg bekend voor de ronde in het land van Peter Sagan. Zij starten net als vorig jaar met een mengelmoes van de profploeg en de beloftenformatie. Koen Bouwman (vorig seizoen ei zo na winnaar in Slowakije), Milan Vader, Gijs Leemreize, en Timo Roosen zijn daarbij de ervaren mannen, die ondersteund worden door Loe van Belle, Jesse Kramer en Colby Simmons, het jongere broertje van Lidl-Trek-prof Quinn.

Selectie Groupama-FDJ Ronde van Slowakije 2023

David Gaudu
Stefan Küng
Thibaut Pinot
Bruno Armirail
Oliver Le Gac
Ignatas Konovalovas
Brieuc Rolland

Selectie Jumbo-Visma Ronde van Slowakije 2023

Koen Bouwman
Milan Vader
Gijs Leemreize
Timo Roosen
Loe van Belle
Jesse Kramer

Colby Simmons

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news