Bernal bedankt ploeggenoten na behouden roze: 'We hebben de situatie goed gemanaged' Wielrennen
Wielrennen

Bernal bedankt ploeggenoten na behouden roze: 'We hebben de situatie goed gemanaged'

Bernal bedankt ploeggenoten na behouden roze: 'We hebben de situatie goed gemanaged'

Egan Bernal was in de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia weer in de vorm waarin hij moest verkeren om het roze te behouden. Ondanks een verrassende aanval van Damiano Caruso, konden hij en zijn ploegmaten van INEOS Grenadiers de etappe goed controleren. Na afloop keek hij in het flashinterview tevreden terug op de dag.

Bernal had bij aanvang van de etappe een voorsprong van meer dan twee minuten op Caruso en Simon Yates. De Italiaan van Bahrain Victorious plaatste op vijftig kilometer van de meet een verrassende aanval in de afdaling en kon al snel een gat slaan van meer dan een halve minuut. Uiteindelijk moesten de ploeggenoten van Bernal alle zeilen bijzetten om de voorsprong niet te groot te laten worden, wat uiteindelijk ook lukte. 'Ik ben tevreden met het resultaat. Het was moeilijk om de situatie goed te managen, want het is niet fijn om je concurrent één minuut voor te zien rijden. Gelukkig had ik sterke ploeggenoten.'

Onder andere Gianni Moscon en Jonathan Castroviejo deden lang knap werk in de achtervolging, wat ervoor zorgde dat de voorsprong nooit meer dan één minuut werd. Op de slotklim was Daniel Felipe Martínez weer goud waard. De landgenoot van Bernal wist tot vlak voor de finish het tempo hoog te houden en kwam zelf nog als derde over de finish. Het zorgde ervoor dat Bernal met een comfortabele voorsprong (1.59 minuut) op Caruso aan de tijdrit van zondag kan beginnen. 'We zitten in een goede positie met twee minuten voorsprong voor de tijdrit', aldus Bernal. Martinez steeg uiteindelijk ook nog naar de zesde plaats in het klassement en hoeft slechts acht seconden goed te maken op nummer vijf Romain Bardet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws