Spekenbrink trots op rijden Bardet (Team DSM): 'Wielersport op zijn mooist' Wielrennen
Wielrennen

Spekenbrink trots op rijden Bardet (Team DSM): 'Wielersport op zijn mooist'

Spekenbrink trots op rijden Bardet (Team DSM): 'Wielersport op zijn mooist'

Iwan Spekenbrink beschouwde de twintigste etappe van de Giro d'Italia na afloop na bij Kop over Kop in de Giro, op Eurosport. De ploegbaas van Team DSM zag kopman Romain Bardet ver voor de finish een verrassende aanval inzetten met Damiano Caruso. In de slotfase kon hij de sterke Italiaan net niet volgen, maar toch was Spekenbrink trots op het rijden van de ploeg.

Bardet eindigde uiteindelijk als vierde in de etappe, op 35 seconden van Caruso. Daarmee steeg de Fransman naar de vijfde plaats in het klassement. Spekenbrink sprak over een ploegentactiek die uitpakte zoals ze hadden bedacht. 'We wilden het zwaar maken. Almeida en Yates zijn goed in een minder zware aanloop, om vervolgens dertig minuten vol te gaan. Daarom hadden we een zware wedstrijd nodig. Daar ligt de kracht van de ploeg en van Romain.' Uiteindelijk vertrok Bardet met ploeggenoot Michael Storer op vijftig kilometer van de meet in de afdaling. Daar kregen zij gezelschap van Caruso en Pello Bilbao van Bahrain Victorious.

Spekenbrink dacht daarom ook dat Caruso mee ging in de afdaling om de concurrenten onder druk te zetten, wat uiteindelijk loonde. 'Ook Caruso zal het om die reden zo gedaan hebben. Ik ben trots op hoe we gereden hebben. We hebben met vijf de kop gepakt en met drie de afdaling gereden. Dat is toch schitterend? Dit is de wielersport op z'n mooist.' Wil Bardet nog een plek opschuiven in het klassement, dan moet hij in de tijdrit van zondag meer dan veertig seconden goedmaken op Aleksandr Vlasov. Al is het voor Bardet vooral zaak om zijn huidige positie te verdedigen, met Daniel Felipe Martínez en Hugh Carthy die kort achter hem staan in het klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws