Bernal gebutst en geschaafd naar tweede etappe Ronde van Hongarije, Plapp stapt door hersenschudding af Wielrennen
Wielrennen

Bernal gebutst en geschaafd naar tweede etappe Ronde van Hongarije, Plapp stapt door hersenschudding af

Bernal gebutst en geschaafd naar tweede etappe Ronde van Hongarije, Plapp stapt door hersenschudding af

Egan Bernal verschijnt ondanks flink wat verwondingen 'gewoon' aan het vertrek van de tweede etappe in de Ronde van Hongarije. Dat meldt INEOS Grenadiers op Twitter. Wel raakt de ploeg Luke Plapp kwijt, die net als Bernal bij een flinke valpartij in de finale lag. De Australiër heeft een hersenschudding.

Beide heren werden slachtoffer van een forse crash in de laatste kilometers. Door een zwieper gingen heel wat renners op hoge snelheid onderuit en Bernal en Plapp konden de val niet ontwijken. Bernal bleef een tijdje gehavend zitten en kwam even later geschrokken over de meet. De schade voor de onfortuinlijke Colombiaan, die lange tijd afwezig was door een mega-ongeluk, blijkt relatief mee te vallen.

'Helaas heeft Egan blauwe plekken en schaafwonden opgelopen bij zijn crash in de eerste rit', luidt het bericht van INEOS Grenadiers. 'Toch heeft hij groen licht gekregen om de tweede etappe aan te vangen. Luke vertoont symptomen van een lichte hersenschudding en zal dus niet starten. Hij wordt de komende rustperiode op basis van ons protocol voor hersenschuddingen gemonitord. We wensen beide mannen een goed herstel toe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws