Cavagna komt met de schrik vrij na aanrijding met auto: 'Ben ontsnapt aan een verlamming' Wielrennen
Wielrennen

Cavagna komt met de schrik vrij na aanrijding met auto: 'Ben ontsnapt aan een verlamming'

Cavagna komt met de schrik vrij na aanrijding met auto: 'Ben ontsnapt aan een verlamming'

Rémi Cavagna kwam begin december in het nieuws, nadat hij tijdens een trainingskamp van Deceuninck-Quick-Step (nu Quick Step-Alpha Vinyl) van de fiets was gereden door een auto. Ploeggenoot Mauri Vansevenant kwam er goed vanaf, Cavagna brak een ruggewervel en stelt in L'Equipe nu dat hij ontsnapt is aan een verlamming.

Cavagna werd slachtoffer van een aanrijding toen een auto in het Spaanse Calpe plots uit een zijweggetje kwam gereden. Vansevenant en Cavagna konden een crash niet voorkomen. 'Ik ben hard en sta normaal altijd meteen weer op, maar dit keer was ik compleet geblokkeerd', zo klinkt het bij de Fransman, die naar het ziekenhuis werd gebracht en moest worden geopereerd.

Volgens de hardrijder had hij heel veel mazzel. Hij begint het seizoen straks met zes schroeven in zijn rug, maar het had erger kunnen zijn. 'Ik ben ontsnapt, want mijn zenuw zat vlakbij. Ik heb begrepen dat ik evengoed niet meer had kunnen lopen. Die val had het einde van alles kunnen zijn. Nu zit ik weer op tachtig procent van mijn mogelijkheden. Ik moet geen van mijn doelen voor komend seizoen schrappen, ik zal alleen de basis missen die ik normaal in de winter leg.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws