Bernal verbetert, maar mist nog vertrouwen: 'Was een beetje bang om Carapaz te volgen' Wielrennen
Wielrennen

Bernal verbetert, maar mist nog vertrouwen: 'Was een beetje bang om Carapaz te volgen'

Bernal verbetert, maar mist nog vertrouwen: 'Was een beetje bang om Carapaz te volgen'

Egan Bernal heeft vertrouwen geput uit zijn prestatie in de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné. De renner van INEOS Grenadiers toonde zich met een aanval in de achtervolgende groep op Jonas Vingegaard, die een fraaie dubbelslag sloeg.

Hoewel Bernal na zijn aanval weer ingelopen werd, hield hij een goed gevoel over aan de etappe. 'Ik ben blij om vooraan mee te doen', zegt hij tegen Cycling Pro Net. Bernal overwoog zelfs om mee te gaan met de verschroeiende aanvallen van Richard Carapaz. 'Ik heb echt een goed gevoel, maar miste het vertrouwen om te volgen toen Carapaz ging. Ik was ook een beetje bang, omdat ik dacht dat het niet mijn ritme was.'

Bernal is nog altijd zoekende naar zijn conditie van voor de verschrikkelijk valpartij van begin vorig jaar. 'Alles is weer nieuw voor me, het meekunnen met de echte favorieten. Dit had ik niet verwacht, dus ik moet blij zijn.'

Bernal: 'We wisten vooraf dat die niet best zou zijn'

Bernal steeg elf plekken in het klassement. Daardoor vindt hij zichzelf nu op de negentiende plaats in het algemeen klassement. Het verschil met leider Jonas Vingegaard is iets meer dan drie minuten. 'Dat komt door de tijdrit. We wisten vooraf al dat die niet best zou zijn. Ik had er niet veel op getraind, dus moest ik realistisch zijn', besluit Bernal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws