Alaphilippe stuit op Carapaz en Vingegaard: 'Ik zat echt zwaar op de limiet' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe stuit op Carapaz en Vingegaard: 'Ik zat echt zwaar op de limiet'

Alaphilippe stuit op Carapaz en Vingegaard: 'Ik zat echt zwaar op de limiet'

Julian Alaphilippe had zijn zinnen gezet op de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné, maar kwam op het beslissende moment tekort. Op de laatste klim - waar Richard Carapaz fel tekeer ging - kon de puncher niet volgen. Jonas Vingegaaard won de etappe, Alaphilippe spurtte op gepaste afstand naar de tweede plek.

Alaphilippe zijn ploegmaten jaagden met volle overgave op een sterke kopgroep. Aan de voet van de laatste klim werd die ingelopen, waarna Alaphilippe in het spoor van zijn ploegmaat Andrea Bagioli naar voren trok. Het Soudal-Quick Step-duo zag zich echter gecounterd door een aanval van Richard Carapaz.

Waar Alaphilippe samen met Vingegaard de eerste keer mee kon, brak de Fransman bij de tweede aanval van Carapaz, die later op de klim er genadeloos werd afgereden door Vingegaard. 'Ik zat echt zwaar op de limiet', vertelt Alaphilippe aan Cycling Pro Net over het beslissende moment in de koers.

Alaphilippe: 'Gaan het dag voor dag bekijken'

'We hebben met het team op kop gereden om te kijken of er wat mogelijk was. Ze hebben het fantastisch gedaan, maar uiteindelijk was die laatste klim voor mij net iets te zwaar. Ik kon Carapaz niet volgen en Vingegaard al helemaal niet', moest Alaphilippe zijn meerdere in de twee erkennen.

Alaphilippe is na de vijfde rit de nummer drie in de algemene rangschikking. Wil hij werk maken van het eindpodium? 'Dat zien we dan wel weer. Ik focus me eerst even op vandaag. We gaan het dag voor dag bekijken', tempert de renner van Soudal-Quick Step de verwachtingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws