België met Aerts, Iserbyt en Cant naar WK veldrijden, Thibau Nys moet op 18e helderheid geven Veldrijden
Veldrijden

België met Aerts, Iserbyt en Cant naar WK veldrijden, Thibau Nys moet op 18e helderheid geven

België met Aerts, Iserbyt en Cant naar WK veldrijden, Thibau Nys moet op 18e helderheid geven

De Belgische wielerbond heeft de selectie voor het WK veldrijden in Fayettevill bekendgemaakt. De ploeg trekt zonder Wout van Aert, maar met onder meer Toon Aerts en Eli Iserbyt naar Amerika. Bij de vrouwen is Sanne Cant het uithangbord. Thibau Nys, die zondag bij het BK een blessure opliep, staat wel op de lijst.

De 19-jarige Nys heeft zichzelf met drie zeges bij de beloften net op tijd in de kijker gereden bij bondscoach Sven Vanthourenhout. Hij bombardeerde zichzelf met z'n vorm plots tot één van de favorieten voor het WK bij de beloften, ware het niet dat hij zondag tijdens het BK op z'n schouder viel. Die schoot even uit de kom, waardoor onduidelijk is of Nys mee kan doen. Hij heeft tot 18 januari om de knoop door te hakken. Gaat het niet, dan gaat Witse Meeussen als vervanger mee naar Fayetteville.

Op papier rijden er een boel medaillekansen rond bij België. Naast Aerts en Iserbyt kunnen de elite heren ook rekenen op onder meer Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Bij de beloften heren rijdt onder meer Emiel Verstrynge rond. Yordi Corsus zal als nieuwbakken Belgisch kampioen junioren willen laten zien wat hij waard is op het WK. Bij de dames junioren is onder meer Xaydee Van Sinaey van de partij.

Selectie België WK veldrijden 2022

Heren Elite:
Jens Adams
Toon Aerts
Vincent Baestaens
Quinten Hermans
Eli Iserbyt
Daan Soete
Laurens Sweeck
Michael Vanthourenhout

Dames Elite:
Sanne Cant
Alicia Franck

Heren U23:
Gerben Kuypers
Jente Michels
Thibau Nys (eventueel Witse Meeussen)
Niels Vandeputte
Emiel Vertrynge
Joran Wyseure

Dames U23:
Kiona Crabbé

Heren Junioren:
Yordi Corsus
Kenay De Moyer
Aaron Dockx
Wies Nuyens
Ferre Urkens
Viktor Vandenberghe

Dames Junioren:
Fleur Moors
Xaydee Van Sinaey

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws