Beschermengel Van Poppel lovend over positieve invloeden Roglic: 'Dat heb je nodig in de ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Beschermengel Van Poppel lovend over positieve invloeden Roglic: 'Dat heb je nodig in de ploeg'

Beschermengel Van Poppel lovend over positieve invloeden Roglic: 'Dat heb je nodig in de ploeg'

Danny van Poppel maakte twee jaar geleden de overstap naar BORA-hansgrohe om de beste lead-out ter wereld te worden, maar zijn excellente positioneringskwaliteiten worden door de Duitse ploeg dit jaar ook ingezet ten faveure van Primoz Roglic. Zo zal het in de Tour de France normaliter zijn, maar in Parijs-Nice kunnen de twee al een beetje van elkaar proeven in aanloop naar La Grande Boucle.

Van Poppel en Roglic koersten al met elkaar bij LottoNL-Jumbo, maar leren elkaar nu circa vijf jaar later weer kennen. 'In 2018 en 2019 heb ik dus al met hem gereden, maar het is een toffe jongen', liet de Nederlander weten aan Sporza. 'Ik heb destijds niet veel met hem gekoerst, maar Primoz is heel positief zo als persoon. Hij bekijkt het dag per dag. En hij is nog hongerig. Zeker voor de Tour de France', aldus Van Poppel.

Ploegentijdrit BORA-hansgrohe verliep niet super, maar Roglic bleef positief

Roglic kende nog geen superbegin van Parijs-Nice. In de ploegentijdrit liep de tactiek van de Duitse ploeg de soep in, waardoor hij tijd verloor op enkele van zijn concurrenten. 'Ik was zelf ook teleurgesteld, maar hij gaf me een knuffel en zei: "Het komt wel goed." Het was mooi om te zien dat hij zulke dingen doet en zo is hij ook, dus dat heb je nodig in de ploeg', herinnert Van Poppel zich nog hoe het eraan toe ging na de TTT in de Franse rittenkoers.

BORA-hansgrohe moet nu wel gaan achtervolgen, beseft de in Monaco woonachtige Van Poppel zich. 'We moeten iets inhalen, maar we weten allemaal dat de laatste rit nog superzwaar is, zeker met deze slechte weersomstandigheden. De sterkste renners komen dan bovendrijven. Iedereen weet wat die laatste dag betekent. Dan is een minuut niet zo heel veel', houden ze er de moed in bij BORA-hansgrohe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws