Kelderman en Evenepoel blij met vroege ingreep A.S.O. in Parijs-Nice: 'Anders heb je dadelijk niets' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman en Evenepoel blij met vroege ingreep A.S.O. in Parijs-Nice: 'Anders heb je dadelijk niets'

Kelderman en Evenepoel blij met vroege ingreep A.S.O. in Parijs-Nice: 'Anders heb je dadelijk niets'

Wilco Kelderman vindt zichzelf na vijf dagen Parijs-Nice nog altijd terug op plaats dertien in het algemeen klassement. De Nederlander van Visma | Lease a Bike begon naar eigen zeggen niet topfit aan de Franse rittenkoers, maar komt er stilaan doorheen. Net als Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) moedigt hij ook de parcourswijzigingen voor de zaterdagetappe aan.

Het is fris in Frankrijk, merkt ook Kelderman. 'De kou is niet fijn, daar kijk ik ook niet echt naar uit. Maar het hoort een beetje bij Parijs-Nice: normaal is het de Koers naar de Zon, maar dit jaar is het een beetje het tegenovergestelde. Het worden dus nog zware dagen', stelt de Nederlander. 'Ik was niet helemaal fit voordat ik aan Parijs-Nice begon, dus dat was niet ideaal. Desondanks gaat het toch nog altijd oké, ook op de Mont Brouilly. Ik heb niet de frisheid of de pure power, maar als het lang en zwaar wordt, voel ik me prima.'

Met Matteo Jorgenson (achtste) heeft Visma | Lease a Bike nog twee man in het klassement staan. 'Matteo is onze kopman, hij is erg sterk en ziet er nog altijd goed uit. Ik ga hem proberen te ondersteunen, maar het is ook goed om met twee man in het klassement te staan. Het kan tactisch worden, ook dit weekeinde', beseft de ervaren pion van de Nederlandse ploeg bij zijn startinterview.

Kelderman en Evenepoel zijn het eens met parcourswijziging Parijs-Nice

Door de koude weersomstandigheden moest de A.S.O. de beklimming van de Colmiane op zaterdag schrappen, zodat de renners niet in de sneeuw af hoeven te dalen. Ook de slotklim naar Auron is vervangen. Kelderman is het eens met deze verandering. 'De rit van zaterdag hebben ze heel mooi gemaakt, na de inkorting. Ik denk dat het voor iedereen fijn is dat ze die keuze al gemaakt hebben, want anders loop je het risico dat je dadelijk helemaal niets hebt en alles geschrapt moet worden. Ik vind het dus een goede keuze', aldus de Nederlander.

Ook Evenepoel was het ermee eens, zo vertelde hij bij Sporza. 'Iedereen heeft liever tien graden en droog, maar ik moet geen klassiekers rijden hierna en kan ervan herstellen. Bij die andere mannen hier is het risico op ziekte erger', gaf de Belg aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws