Bijzondere hereniging Van Vleuten en klimtalent Thompson: 'Hij kwam als enige opdagen' Wielrennen
Wielrennen

Bijzondere hereniging Van Vleuten en klimtalent Thompson: 'Hij kwam als enige opdagen'

Bijzondere hereniging Van Vleuten en klimtalent Thompson: 'Hij kwam als enige opdagen'

Annemiek van Vleuten heeft na zes jaar een bijzondere hereniging met klimtalent Reuben Thompson beleefd. De Nieuw-Zeelandse coureur was in 2016 de enige die kwam opdagen op een trainingstocht met de Nederlandse wielrenster. Inmiddels staat de 21-jarige een carrière bij de profploeg van Groupama-FDJ te wachten.

Van Vleuten deelde via haar socialemediakanalen het moment van de hereniging. De twee kwamen elkaar zes jaar na de eerste ontmoeting weer tegen in Livigno, Italië. 'In 2016 was ik in Queenstown, Nieuw-Zeeland, voor een trainingsvakantie. Ik vroeg op Twitter wie er wilde meegaan voor een tochtje. Slechts één persoon kwam opdagen: de toen 15-jarige Reuben Thompson', schrijft ze bij de foto's.

Inmiddels is er veel veranderd in het leven van Thompson. Inmiddels rijdt hij rond in de kleuren van Groupama-FDJ, waar hij deel uitmaakt van het opleidingsteam. Eind 2021 werd bekend dat voor hem een contract klaarligt bij de hoofdmacht van de ploeg. Vanaf 2023 sluit Thompson, die onlangs nog vijfde eindigde in de Baby-Giro, aan als prof bij de Franse formatie.

Van Vleuten bewonderd Thompson: 'Jong, maar gedreven'

Van Vleuten laat duidelijk merken dat ze veel bewondering heeft voor de jonge coureur. 'Ik was toen erg onder de indruk van hem. Hij was zo jong, maar ook zo gedreven. Voor wielrenners buiten Europa is het extra moeilijk, omdat ze alles moeten achterlaten voor een wielercarrière. Dat vergt veel fysiek talent, maar ook een sterke mentaliteit.'

5 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws