BikeExchange-Jayco bouwt verder aan sprinttrein Groenewegen: 'Eén van de besten ter wereld' Wielrennen
Wielrennen

BikeExchange-Jayco bouwt verder aan sprinttrein Groenewegen: 'Eén van de besten ter wereld'

BikeExchange-Jayco bouwt verder aan sprinttrein Groenewegen: 'Eén van de besten ter wereld'

Team BikeExchange-Jayco heeft woensdag z'n dertig renners voor 2023 gepresenteerd. De Australische ploeg mikt in de massasprints weer volledig op Dylan Groenewegen, die komend seizoen nog meer kan rekenen op een sterke sprinttrein.

BikeExchange heeft elf nieuwe renners op papier voor 2023, waaronder enkele versterkingen voor de sprint. Het was volgens de ploeg 'topprioriteit', zo valt te lezen in een persbericht. 'De ervaren Elmar Reinders en de jonge Blake Quick zijn rap en zullen worden toegevoegd aan de lead-out-trein. Ze zullen profs zoals Luka Mezgec en Luke Durbridge gaan ondersteunen.' Quick wordt daarbij mogelijk ook soms uitgespeeld als B-keuze voor de sprints.

'We hebben met genoegen gekeken naar hoe de ploeg de uitdaging is aangegaan om weer voor de sprintoverwinningen te rijden', zo zegt ploegbaas Bren Copeland. 'De sprinttrein is flink vooruit gegaan en behoort nu al tot één van de besten ter wereld. Het is belangrijk om op dat momentum voort te borduren. We hebben veel werk gestoken in onze sprinttrein en we geloven erin dat we komend seizoen nog een stukje beter zullen zijn. We hebben grote ambities voor 2023.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws