Quintana ontkent dat hij is weggestuurd bij Arkéa: 'Mijn contract liep af, bewandelen onze eigen weg' Wielrennen
Wielrennen

Quintana ontkent dat hij is weggestuurd bij Arkéa: 'Mijn contract liep af, bewandelen onze eigen weg'

Quintana ontkent dat hij is weggestuurd bij Arkéa: 'Mijn contract liep af, bewandelen onze eigen weg'

Het was de afgelopen weken stil rond de toekomst van Nairo Quintana, maar de Colombiaanse klimmer claimt in gesprek met AS voor de tweede keer in een week tijd dat hij een nieuwe ploeg heeft gevonden. Na zijn (gedwongen) vertrek bij Arkéa-Samsic wil Quintana nog niet zeggen om welk team het gaat.

De inmiddels 32-jarige Quintana deed zijn uitspraken bij de presentatie van een nieuw koffiemerk, gelanceerd door Quintana en een groep vrienden. 'Ja, ik weet waar ik in 2023 ga fietsen, maar we moeten nog even geduld hebben. Er zal snel meer bekend worden over de beslissingen die zijn genomen', zo klinkt het cryptisch.

Quintana spreekt respectvol over Arkéa-Samsic

WorldTour? ProTour? Quintana laat ons nog even in spanning. 'Ik zal binnenkort in gesprek gaan met de ploeg en de plannen bespreken', zegt hij alleen. Daarbij geen vuil woord over Arkéa-Samsic, dat volgens hem niets verkeerd heeft gedaan. 'Ik heb in 2020 een driejarig contract getekend en dat liep af. We wilden doorgaan, maar zijn uiteindelijk in goed overleg uit elkaar gegaan.'

Daarbij is Quintana zijn Franse oud-werkgever dankbaar en kijkt hij uit naar wat er komen gaat. 'We bewandelen allebei onze eigen weg, maar ik voorspel veel successen voor Arkéa in het komende seizoen. Ik zal ze als rivaal tegenkomen op de weg.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws