BikeExchange-Jayco zet in op Groenewegen en Matthews in Tour de France; geen Simon Yates Wielrennen
Wielrennen

BikeExchange-Jayco zet in op Groenewegen en Matthews in Tour de France; geen Simon Yates

BikeExchange-Jayco zet in op Groenewegen en Matthews in Tour de France; geen Simon Yates

Team BikeExchange-Jayco hoopt in de komende Tour de France te scoren met Dylan Groenewegen en Michael Matthews. Grootste verrassing is de absentie van Simon Yates, die zich op de Vuelta gaat richten.

Sportief Directeur Matt White laat weten dat de ploeg uitkijkt naar de Tour. 'We gaan met een ervaren ploeg naar deze mooie, maar stressvolle wedstrijd. Deze groep renners moet in staat zijn om ritten te winnen en op verschillende terreinen mee te dingen naar overwinningen', klinkt het. Groenewegen moet daar in de sprints voor zorgen, Matthews in de heuvelachtige ritten. BikeExchange-Jayco heeft geen pure klimmer mee, of je moet Nick Schultz als berggeit zien.

Groenewegen rekent op ervaren mannen

De Nederlandse sprinter kijkt er ook naar uit om voor het eerst sinds 2019 weer terug te keren in de grootste wedstrijd van het jaar. 'We hebben een heel sterk team met de beste support die ik me kan bedenken. Luka Mezgec is bijvoorbeeld een zeer goede sprintloods, met wie ik dit jaar al goed heb samengewerkt en overwinningen behaald heb. Dat zal ook het doel zijn in de Tour.'

'Ik kijk uit naar de tweede rit in Kopenhagen, waarvan ik hoop dat er niet al te veel wind staat en dat het op die manier zal eindigen in een sprint', gaat Groenewegen verder. 'De sprints in de Tour zijn altijd rommelig, omdat ook de klassementsrenners voorin willen blijven. Dat maakt het anders dan andere wedstrijden, waardoor het belangrijk is dat ik ervaren mannen rondom mij heb.'

Groenewegen kan onder meer rekenen op Mezgec, Amund Grøndahl Jansen (zijn loods bij Jumbo-Visma), Jack Bauer en Luke Durbridge, terwijl Matthews het meer zal moeten hebben van puncher Schultz en tempobeul Chris Juul-Jensen, die zal starten in eigen land.

Selectie Team BikeExchange-Jayco Tour de France 2022

Jack Bauer
Dylan Groenewegen
Amund Grøndahl Jansen
Chris Juul-Jensen
Michael Matthews
Luke Durbridge
Nick Schultz
Luka Mezgec


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws