Bilbao krijgt meer vrijheid na sterk 2020, maar: 'Met Landa naar de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Bilbao krijgt meer vrijheid na sterk 2020, maar: 'Met Landa naar de Tour'

Bilbao krijgt meer vrijheid na sterk 2020, maar: 'Met Landa naar de Tour'

Pello Bilbao krijgt in 2021 misschien wel iets meer ruimte als kopman bij Team Bahrain Victorious. De Spanjaard verraste dit jaar door na een zware Tour de France in dienst van Mikel Landa, doodleuk vijfde te worden in de Giro d'Italia.

Bilbao was in 2020 de renner met de meeste wedstrijddagen in de benen. Zijn prestaties leden er desondanks niet onder. 'Het was veeleisend en in de laatste week van de Giro balanceerde mijn lichaam wel op het randje. Ik voelde me echter niet vermoeider dan andere keren, vooral omdat ik heel gemotiveerd was en de ploeg er stond voor mij', zo vertelt hij in gesprek met Marca.

In 2021 zal Bilbao misschien wel weer twee grote rondes rijden; eentje andermaal in dienst van Mikel Landa en daarna voor eigen kans? 'Het plan is om met Landa naar de Tour de France te gaan en ik zal een persoonlijke kans krijgen. Dat is net als dit jaar, maar dan misschien iets meer uitgesproken. We kennen onze programma's nog niet.'

'In 2021 hopen we een stap te zetten.'

Pello Bilbao over podiumkansen Mikel Landa

De grote vraag is: kan Bahrain Victorious in 2021 wel naar het podium met Landa? 'De rol van kopman is geen makkelijke en we zaten dit jaar maar één plek van het podium (Landa werd vierde in de Tour, red.). Winnen was erg ambitieus, met de sterke blokken van Jumbo-Visma en INEOS, maar we zaten er dichtbij. We reden voor het eerst met deze ploeg en we hebben het geweldig gedaan. In 2021 hopen we een stap te zetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws