Bilbao 'niet teleurgesteld' met tweede plek in de Alpen: 'Hadden het eigenlijk al lang opgegeven' Wielrennen
Wielrennen

Bilbao 'niet teleurgesteld' met tweede plek in de Alpen: 'Hadden het eigenlijk al lang opgegeven'

Bilbao 'niet teleurgesteld' met tweede plek in de Alpen: 'Hadden het eigenlijk al lang opgegeven'

Pello Bilbao kwam maandag vijf secondes te kort om de openingsrit van de Tour of the Alps te grijpen. De Bask zag met zijn kameraden in het peloton Geoffrey Bouchard de handen in de lucht steken na een lange solo.

'Ik ben niet teleurgesteld', vertelde Bilbao na afloop. 'We hadden de zege eigenlijk al lang opgegeven. Pas in de laatste twintig kilometer kregen we er weer geloof in, omdat dat beter terrein was voor een peloton', doelt Bilbao op de ruime voorsprong die Bouchard en co kregen totdat Bahrain Victorious en INEOS Grenadiers de achtervolging inzetten. 'Hij heeft de zege echter verdiend, het was een geweldige solo.'

Bilbao: 'Ritme in peloton was niet zoals het had gemoeten'

'We zagen dat hij het zwaar had in de laatste vijftien kilometer, maar het ritme in het peloton was ook niet zoals het had gemoeten. Uiteindelijk heb ik tenminste wat bonificaties mee kunnen pakken voor het algemeen klassement', vervolgt Bilbao, die dat dus als doel heeft gesteld. 'Het podium zou mooi zijn, maar het doel is om te winnen. Ook zou het goed zijn om een ritzege mee te pakken', stelt de nummer twee van vorig jaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws