Bilbao sprint vanuit selecte groep naar ritwinst in Duitsland, Adam Yates pakt eindzege Wielrennen
Wielrennen

Bilbao sprint vanuit selecte groep naar ritwinst in Duitsland, Adam Yates pakt eindzege

Bilbao sprint vanuit selecte groep naar ritwinst in Duitsland, Adam Yates pakt eindzege

Pello Bilbao heeft de vierde en laatste etappe van de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. De Spanjaard sprintte vanuit een select groepje naar de overwinning in de straten van Stuttgart. Simon Yates stelde de eindoverwinning veilig.

Op de vierde en laatste dag van de Duitse rittenkoers grepen twaalf mannen de kans om in de vroege vlucht mee te gaan. De namen: Nils Politt, Felix Großschartner (allebei BORA-hansgrohe), Laurens Huys, Barnabás Peák (Intermarché-Wanty-Gobert), Romain Bardet (Team DSM), Matthew Holmes, Sylvain Moniquet (allebei Lotto Soudal), Alessandro Covi (UAE Team Emirates), Jannis Peter (Duitse selectie), Clément Berther (AG2R Citroën Team), Mick van Dijke (Team Jumbo-Visma) en Johannes Adamietz (Saris Rouvy Sauerland Team).

Erg veel voorsprong kreeg dit twaalftal niet. Met nog meer dan honderd kilometer te fietsen dook het verschil dan ook hard omlaag, waarna een hergroepering dreigde. Politt probeerde de kopgroep echter nieuw leven in te blazen en gaf flink gas. Dat lukte, al bleven er nog slechts zeven renners van de oorspronkelijke formatie over. Voor Großschartner, Huys, Moniquet, Peter en Adamietz ging het namelijk te hard.

Bardet valt aan, Van Dijke probeert het solo

Deze zeven mannen mochten dus nog wat langer van hun leidende positie genieten. Toen de finale in zicht kwam, werd het gaspedaal in het peloton onder leiding van INEOS Grenadiers echter hard ingetrapt. Langzaam maar zeker verloren de vluchters terrein en mochten de mannen erachter weer voorzichtig gaan dromen van de zege.

Op de beklimming van de Herdweg werd er in de kopgroep aangevallen door Bardet. Van Dijke was de enige die reageerde en slaagde er even later zelfs in om de Fransman te lossen, maar werd vervolgens alsnog bijgehaald door Péak, Holmes en Bardet. Ook het peloton was in aantocht en kwam - mede dankzij de inspanningen van Filippo Ganna - steeds dichterbij.

Vluchters worden vogel voor de kat

Met nog zo'n zeven kilometer te fietsen was het dan toch einde verhaal voor de jongens vooraan. Alles vloeide weer samen, vlak voor de sprint om de bonificatieseconden. Deze werd gewonnen door Ruben Guerreiro (drie seconden), die Yates (twee) en Mauri Vansevenant (één) nipt voor wist te blijven. Een select groepje bleef over en mocht gaan strijden om de ritzege en de podiumplekken. EF Education-EasyPost was present met Alberto Bettiol en Guerreiro, maar ook renners als Georg Zimmermann en Bilbao waren present.

Het was Bettiol die het kopwerk in de laatste kilometers voor zijn rekening nam. Zijn ploeggenoot Guerreiro probeerde vervolgens naar de overwinning te spurten, maar moest één man voor zich dulden: Bilbao! De renner van Bahrain Victorious sprintte op verrassende wijze naar de zege en werd tweede in het klassement. Yates mocht de eindoverwinning in ontvangst nemen. Guerreiro mocht als nummer drie mee het eindpodium op, ten koste van Vansevenant.

Uitslag etappe 4 Ronde van Duitsland 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws