Bilbao verveelde zich op Jebel Jais: 'Kwestie van juiste wiel volgen om geen energie te verspillen' Wielrennen
Wielrennen

Bilbao verveelde zich op Jebel Jais: 'Kwestie van juiste wiel volgen om geen energie te verspillen'

Bilbao verveelde zich op Jebel Jais: 'Kwestie van juiste wiel volgen om geen energie te verspillen'

Pello Bilbao kwam in de UAE Tour met de besten over de streep op de Jebel Jais. De Spanjaard van Bahrain Victorious verloor alleen één seconde op Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), die na een sterk eindschot als tweede eindigde. Bilbao blijft derde in het algemeen klassement, op elf seconden achterstand van de Belgische wereldkampioen. Einer Augusto Rubio won de etappe.

'Het was een goede dag voor ons, vooral qua teamwork', complimenteert Bilbao zijn ploeg via het Twitteraccount van Bahrain Victorious. 'Mijn ploegmaats hielpen me constant om in een veilige positie te rijden en door hen kwam ik prima uit voor de klim. De Jebel Jais zelf was een beetje saai, het was een kwestie van het juiste wiel volgen om geen energie te verspillen. Daarna ging iedereen op zoek naar de juiste plek voor de sprint.'

Bilbao eindigde in die eindsprint uiteindelijk nipt buiten de top tien. 'Ik had niet het beste gevoel in de laatste kilometer. Het ging er mij vooral om niet het wiel te verliezen en in de grote groep te finishen. Ik denk dat we er met een derde plek goed voor staan, zeker omdat de achterstand maar een paar seconden betreft. De komende drie dagen gaat het om sprints en moeten we in dezelfde tijd finishen. Op de Jebel Hafeet is het weer zaak om alles te geven.'

Donderdag tot en met zaterdag krijgen de sprinters weer kansen in de UAE Tour. Zondag eindigt de rittenkoers in de Emiraten met een zware bergrit richting de door Bilbao benoemde Jebel Hafeet. Daar zal het algemeen klassement beslist gaan worden. Evenepoel verdedigt een voorsprong van zeven seconden op Luke Plapp (INEOS Grenadiers).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws